Zatekla je mrtvog oca u WC-u, a onda tragično izgubila i sina: Mrtvog ga je držala 2 mjeseca u svojoj kući

Jezivi detalji života kćeri pjevačke legende.

Marksman / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Lisa Marie Presley, kći slavnog Elvisa Presleya, napisala je memoare kroz koje je svijetu željela pokazati pravu sebe i kakav je bio njen život sa slavnim ocem. Pričala je i o romantičnim vezama, kako se borila protiv ovisnosti o drogama i suočavanju s gubitkom sina.

Međutim, njezina iznenadna smrt prekinula je tu namjeru. Upravo je njezina kći Riley Keough ispunila majčinu posljednju želju, te na temelju Lisinog video materijala sklopila cijeli mozaik. Knjiga je jučer ugledala svjetlo dana, a brojni nepoznati detalji ostavili su javnost bez riječi.

Profimedia 

Otkriveno je da je Lisa bila toliko shrvana gubitkom sina da ga je držala u 'posebnoj spavaćoj sobi' dva mjeseca na suhom ledu, a temperatura je bila prilagođena kako bi se tijelo što više očuvalo.

'U državi Kaliforniji ne postoji zakon da nekoga morate odmah pokopati. Pronašla sam vrlo empatičnog vlasnika pogrebnog poduzeća', rekla je Riley u emisiji s Oprah Winfrey.

Lisa u knjizi ističe da se morala prisiliti da ostane živa zbog svoje preostale djece nakon Benjaminove smrti, što je njezin sin također tražio od nje. U jednom je trenutku uzimala 80 tableta dnevno kako bi preživjela. Lisa je na kraju završila u bolnici, a zatim na odvikavanju nakon predoziranja.

Profimedia 

U svojim posthumno objavljenim memoarima, Lisa Marie Presley ispričala je srceparajući trenutak kada je pronašla mrtvog oca, Elvisa Presleya. Elvis je doživio srčani udar na svom imanju Graceland u Memphisu, Tennessee, 16. kolovoza 1977., kada je njegova jedina kći imala samo devet godina.

Osjećala je da nešto nije u redu onog jutra kada joj je tata umro. Otrčala je do očeve sobe, gdje ju je zaustavio prijatelj Joe Esposito. Opisala je mučnu scenu očevog posljednjeg jutra.

'Stajali su iznad njega, pomicali ga i pokušavali spasiti. Vrištala sam, znala sam da nije dobro. Onda su me izveli iz sobe dok su ga bolničari pokušali oživjeti', rekla je i priznala da joj je drago što mu nije vidjela lice, smatrajući da bi to za nju bilo još traumatičnije.

Profimedia 

Lisa Marie potom je nastavila imati buran odnos s majkom. Riley je istaknula da njezina majka nikada nije preboljela gubitak Elvisa. 'Pouzdano sam znala da je cijeli život bila slomljena srca. Sjećam se kad sam bila malo ljuta na Elvisa što je ostavio moju majku i što je izazvao svu ovu bol', napisala je glumica.

Ljudima se na van činilo da Lisa uopće nije bolesna, čak se pojavila na dodjeli Zlatnih globusa kao podrška filmu o Elvisu netom prije smrti. Ipak kod kuće je djelovala 'distancirano, umorno i rezignirano, dok se grčila od tuge zbog gubitka Benjamina'. Pravi problem je nastao kada je Lisa Marie imala barijatrijsku operaciju, što je medicinski izraz za kontrolu pretilosti.

Profimedia 

Dugotrajno mršavljenje barijatrijskom kirurgijom može se postići promjenom hormona u crijevima, fizičkim smanjenjem veličine želuca, smanjenjem apsorpcije hranjivih tvari ili kombinacijom navedenog. Nakon što je Lisa Marie umrla, govorilo se da to nije bilo zbog ovisnosti o opijatima, već zbog 'opstrukcije tankog crijeva' uzrokovanom barijatrijskom operacijom. Obdukcijom je utvrđeno da opioidi u njezinu tijelu nisu doprinijeli njezinoj smrti.