Obitelj Lise Marie Presley navodno je potpisala nalog da se ne oživljava prije nego što je pjevačica umrla nakon drugog srčanog zastoja u bolnici.

Pjevačica proglašena moždano mrtvom nakon što je hitno prevezena u bolnicu u četvrtak, zbog čega su je liječnici stavili u medicinski induciranu komu.

Lisa Marie Presley preminula je u 55. godini života
Profimedia 

Međutim, s vijestima o njezinom 'kritičnom' stanju, pjevačicina obitelj odlučila je potpisati nalog kojim zabranjuju oživljavanje u slučaju da dođe do ponovnog srčanog zastoja.

Inače, naredba o zabrani oživljavanja (DNR) pravno je obvezujući nalog koji potpisuje liječnik na zahtjev pacijenta. Ova odredba postoji kako bi se poštivale želje pacijenta o neprovođenju kardiopulmonalnog oživljavanja ili naprednog održavanja života ako bi došlo do zastoja srca ili disanja.

Lisa Marie Presley preminula je od drugog srčanog zastoja
Profimedia 

Lisa je doživjela dva srčana zastoja, a nakon drugog je proglašena mrtvom. Nije poznato koliko je dugo bila bez kisika nakon što ju je spremačica pronašla bez svijesti u spavaćoj sobi u četvrtak ujutro.

Detalji njezine smrti dolaze nakon što je njezina spremačica u četvrtak ujutro pronašla Lisu Marie u nesvijesti u svom domu u Kaliforniji. Njezin prvi bivši suprug, Daniel Keough, koji je živio s njom, pokušao je s oživljavanjem dok hitna pomoć nije stigla. Uspjeli su vratiti puls prije nego što je prevezena u bolnicu.

Međutim, nakon što su je hitna pomoć uspjeli oživjeti nakon davanja epinefrina, 'kodirala je više puta' dok je bila u bolnici.

Podsjetimo, vijest da je preminula Lisa Marie Presley (54), kantautorica i kći Elvisa i Priscille Presley rastužila je javnost.

'Teška srca moram podijeliti tužnu vijest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Marie', potvrdila je Priscilla u izjavi za People u četvrtak navečer.

Lisa se udavala četiri puta, a njezini bivši Nicolas Cage, Michael Lockwood i službena stranica Michaela Jacksona vrlo emotivno su se oprostili od nje.

'Lisa se najviše smijala od svih koje sam ikad upoznao', prisjetio se Cage, koji je s Presley bio u braku od 2002. do 2004., za Hollywood Reporter. 'Svojom pojavom razvedrila je svaku prostoriju.'

Nicolas Cage emotivno se oprostio od bivše supruge Lise Marie Presley
Profimedia 

Dobitnik Oscara (59) zaključio je svoju posvetu spominjanjem pjevačicinog pokojnog sina, Benjamina Keougha, koji je počinio samoubojstvo u srpnju 2020.

'Pronalazim utjehu vjerujući da je ponovno ujedinjena sa svojim sinom, Benjaminom', rekao je.

Najveća tragedija koju je kantautorica proživjela bio je gubitak njenog sina Benjamina Keougha koji si je 2020. godine oduzeo život sa samo 27 godina.

Sin Lise Marie Presley 2020. godine počinio je samoubojstvo
profiemedia 

Benjamin je pronađen u Calabasasu pokraj Los Angelesa s prostrjelnom ranom, a strani mediji su pisali da si je život oduzeo na rođendanskoj zabavi svoje djevojke koja se održavala u kući njegove majke. Nalazi su pokazali da su u njegovoj krvi pronađene i značajne količine alkohola i kokaina.

U izvješću također stoji kako je Benjamin dugo vremena patio od depresije, ali i ovisnosti o alkoholu i drogama. Na rehabilitaciju je odlazio tri puta, a samo jednom je uspio završiti program, ali nažalost bezuspješno. Osim toga, samoubojstvo je pokušao i pet mjeseci prije smrti, a kao uzrok navode se psihički poremećaji.

Lisa je sina Benjamina dobila s bivšim suprugom Dannyjem Keoughom.