Odbacila karijeru i osnovala obitelj: Djeci nije najbolja prijateljica, a muža rijetko pokazuje u javnosti

Posvetila se onom što je ispunjuje.

Marko Lukunic/PIXSELL

Nekadašnja članica grupe Divas, koja je ostvarila i uspješnu solo karijeru, Ivana Husar Mlinac (47) danas je maksimalno posvećena duhovnoj glazbi i školi pjevanja Husar & Tomčić. Grupa je djelovala od 1994. do 2005., a Ivana je nakon pjevačke karijere osnovala obitelj. Ona i Nino Mlinac vjenčali su se 2004., nakon 8 godina veze, a imaju dva sina, Andreja (18) i Tomu (16).

Ivana je otkrila kako su njezini dječaci osebujni i autentični te da ih je oduvijek odgajala da se ne boje biti ono što jesu. Ipak, priznaje i kako ona i suprug imaju vrlo stroga pravila oko odgoja. 

Matija Habljak/PIXSELL 

'Ne izlazimo iz svoje uloge oca i majke. Mi nismo najbolji prijatelji, kod nas se zna hijerarhija. Nino i ja smo oko tog pitanja vrlo old school... Smatram da je to nužno i da su djeca puno sigurnija kad su te uloge jasno podijeljene, jer kasnije u životu to zna imati velikih posljedica. Klinci su super, jako su zabavni, duhoviti, odlično su mi društvo, slušaju jako dobru glazbu', ispričala je za Gloriju

Ivana o braku baš i ne govori, a jednom je prilikom za Večernji list komentirala kako se slažu ona i Nino. 

Instagram 

'Jako je romantičan. Ma, isti smo! Živimo od sitnica kojima održavamo svoj odnos, ni danas nam ne treba nikakav povod da obradujemo jedno drugo', navela je.

Svojedobno je priznala kako je nakon rođenja prvog sina osjetila da je pjevanje više toliko ne ispunjava u životu. Smatrala je da treba nešto novo i drukčije i tada se rodila ideja o osnivanju škole pjevanja.

'U početku je bilo jako teško i besmisleno jer ideja o otvaranju škole pjevanja je bila pomalo suluda. U zemlji u kojoj živimo takva škola nije bila primarna potreba ljudima već ekskluzivna potreba za one koji si to mogu priuštiti. No, moja očekivanja i očekivanje moje kolegice Martine Tomčić su bila skromna i upravo u toj skromnosti je sve krenulo', rekla je i ispričala da se nije pokajala što su otvorile školu jer je to definitivno bila ispravna odluka. 

Ivana se okrenula Bogu, a u razgovoru za Studentski katolički centar istaknula je kako joj je vjera u mnogočemu pomogla jer inače nikad ne bi donijela odluke koje je donijela. Tvrdi da se prepustila, a onda je sve sjelo na svoje mjesto. Inače, Ivana i njezina sestra Marija Husar Rimac redovito pjevaju na koncertu 'Progledaj srcem', glazbenom događaju koji okuplja izvođače suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj.