Preobraćenja među javnim osobama nisu rijetkost, dok drugi pak godinama žive u duhu vjere, odlaze na hodočašća, duhovne seminare, u molitvene zajednice, pjevaju duhovnu glazbu i održavaju duhovne koncerte.

Pjevačica Nika Antolos nedavno je progovorila o utjecaju vjere na svoj život, što nas je ponukalo da složimo popis poznatih Hrvata koji su doživjeli obraćenje.

Marija i Ivana Husar

Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac zajedno na koncertu
Marko Lukunić/PIXELL 

Sestre pjevačice Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac na mnogim javnim nastupima govore o putu svog obraćenja, življenju vjere u svakodnevnom životu. Tradicionalno su odgojene, ali vjeru nisu prakticirale. Nije im se dogodio neki posebni prijeloman trenutak za to.

'On mi je u životu sve, na prvom mjestu, prije obitelji, prije ikoga. On me pokreće, budi me u jutro... On je u svakoj pori moga života. Još mnoge stvari ne razumijem i znam da ih neću ni moći razumjeti, ali znam da je On sa mnom, u svijetu gdje nije lako', rekla je za Fra3.net Marija, koja je supruga upoznala na seminaru duhovne obnove.

Domaći pjevači koji se okrenuli vjeri

Jedna od onih koja je svoj život predala u ruke Isusu je i njezina sestra Ivana, koja je danas posvećena isključivo duhovnoj glazbi i školi pjevanja Husar&Tomčić.

Nekadašnja pjevačica, koja je stvorila i uspješnu samostalnu karijeru, kaže da je pjevati prestala zbog vjere.

Marija Husar Rimac
Instagram 

'Moj život počeo je tek nakon što sam doživjela jedan jako lijep kontakt s Bogom. Osnovala sam obitelj, dobila prvo dijete i shvatila da moja pjevačka karijera kao takva više nije upotrebljiva', rekla je Ivana u intervjuu za Studentski katolički centar.

Nina Badrić

Nina Badrić
Instagram 

Pjevačica Nina Badrić često ističe kako svoj mir pronalazi u vjeri.

'Najbitnija mi je. Okrenula mi je u mnogočemu pogled na sve. Vjera mi daje mir i zaista mislim da nema toga što čovjek ne može izmoliti. Čovjek mora vjerovati u nešto jer mi smo ljudi duhovna bića koja tragaju za određenim spoznajama. Vjera me je učinila boljom osobom', rekla je pjevačica za Večernji list.

Nina Badrić
Zeljko Lukunic/PIXSELL 

Nerijetko ide na razna hodočašća i priključila se molitvenoj zajednici Srce Isusovo. Davno je napisala i duhovnu pjesmu koja se zove 'Za dobre i loše dane' koju je publika zavoljela na prvo slušanje. Izjavila je da su je loši dani ojačali, a dobri je naučili poniznosti.

Nina je bila i na sedmodnevnom putovanju po Francuskoj kada je posjetila najveće marijansko svetište na svijetu Lourdes.

Nika Antolos

Nika Antolos
Goran Čižmešija 

Niki Antolos prije 14 godina dijagnosticirana je multipla skleroza, a pjevačica kaže da se danas smatra izliječenom. Privremeno je izgubila vid, a u svemu joj je pomogla vjeru kojoj se potpuno okrenula.

'Vjera mi je baza. Ja sam se cijelo vrijeme molila Bogu da to izdržim najbolje što mogu, onda sam se molila i da me uzme jer sam čovjek, i onda kad je bilo strašno, ne možeš disati, hodati, ne vidiš smisao postojanja, i još te cijelo to vrijeme dijete gleda... Bio je to jedan strašan period. Tu se puno svega promijenilo i gospodin je oduvijek bio sa mnom, ja sam zapravo samo to trebala osvijestiti, tako da, bolest mi je u tome pomogla', smatra Nika.

Nika Antolos je dio ženske skupine Feminnem
Instagram 

Pjevačica grupe Feminnem nedavno je izgubila Bibliju, a svoje iskustvo podijela je na Instagram profilu.

'Voljela sam ovo kišno jutro danas trčeći po Kaptolu za novom Biblijom. Moja stara je nestala. Da, doslovno nestala iz stana.. A sve što me je i pokušalo zaustaviti danas da po nju odem, nije uspjelo. I sve sam to uz smješak, mokri rub na hlačama i uzdiglu kosu jer vlaga..

Trčkarala sam nekako opijena pred Bozićnim gradom što se već spremio zasjati. Te ugašene lampice navješćuju jedan od nama najvećih dana. Božić.. Rođendan mome Kralju. I tako trčim ispred katedrale i kužim, kako idem po Božja ljubavna pisma meni. Nama. U tim stranicama svo bogatstvo', napisala je Nika.

Simona Mijoković

Simona Mijoković.jpg
Facebook 

Simona Mijoković za sebe kaže da je bila izgubljeno dijete Božje. Živjela je u nemoralu, a najveće vrijednosti tog iskrivljenog života bile su slava, droga i novac. A onda je upoznala Boga: 'Gledali su mene neki iz moje obitelji kao da sam poludjela, što je meni, da nisam normalna, da što ja glumim'.

Simona Mijoković
Facebook 

Čak je i odjeću koju je do tada nosila - spalila. Iako su mnogi komentirali kako je njen novi život, a posebice predbračna čistoća koju je prakticirala, samo još jedan hir, no ona je ustrajala u vjeri.

Maja Blagdan 

Domaći pjevači koji se okrenuli vjeri
Story 

Splitsku pjevačicu nemamo baš prilike često čuti, a još manje vidjeti u medijima. Pjesma 'Sveta ljubav' obilježila joj je karijeru, a Maja je danas sretna jer je pronašla putokaz koji je vodi kroz život.

'Za mene, vjera je jedan sjajni veliki putokaz koji me vodi kroz život, nešto čemu se uvijek okrećem, nešto na čemu želim izgraditi svoj život, rad i sve svoje odnose. Više od deset godina sam na jedan sveobuhvatan način u vjeri, na duhovnim seminarima, misama i duboko u toj stvarnosti. Drago mi je da sam pronašla balans i unutarnji mir koji nam je svima potreban', rekla je pjevačica u Special Happy Showu.

81548135_10156614429426283_256396263237353472_n
Facebook 

Na prvi je duhovni seminar stigla spontano, pozvali su je da otpjeva pjesmu, a drugi susret došao je prirodno. Božjem pozivu se nije moglo odoljeti.

S vlč. Zatkom Sudcem snimila je i album duhovne glazbe ‘Put, istina i život’, na kojem se nalaze pjesme u kojima je prenesen djelić atmosfere i zajedništva sa susreta.

Marin Ivanović Stoka

Domaći pjevači koji se okrenuli vjeri
sven ćustović 

Reper se po izlasku iz komune vratio na estradu, no pjeva samo o Bogu i tome kako mu je on pomogao da se izbavi iz pakla droge.

'Prošao sam u 18 godina ovisnosti svašta, od psihijatara, egzorcista, terapija, ludnice, komune… Sve što možete zamisliti. Uvijek kažem da je droga savršena stvar s najkatastrofalnijim posljedicama na svijetu. Meni se puno puta dogodilo nešto ružno, ali Bog ima neki drugi plan sa mnom. Mene je iz predoziranja iz umiranja, vraćao među žive', ispričao je Stoka Doris Pinčić-Rogoznici te otkrio da je zato otišao u Cenacolo gdje se kroz molitvu i vjeru riješio ovisnosti.