'Ja sam otela svoje dijete i odvela ga u Hrvatsku': Poznata Hrvatica 6 godina se borila za sina, od tuge je i oboljela

Danas je s bivšim suprugom u dobrom odnosu.

Instagram

Manekenka, pjevačica, spisateljica i bivša misica Anđa Marić također je i ponosna majka 21-godišnjeg sina Gašpera, koji je izrastao u zgodnog mladića.

Anđa u zadnje vrijeme na društvenim mrežama sve češće dijeli njihove zajedničke fotografije, pa je tako sada na Instagramu objavila i jednu koju je snimio Gašper, dok su se vozili u automobilu s njihovim psićem.

 'Toliko ljepote u jednoj slici', jedan je od komentara koji se istaknuo.

Anđa je sina dobila s bivšim suprugom, Slovencem Primožem Dolničarom. Nakon razvoda, morala se na sudu boriti za skrbništvo nad Gašperom, a sve je bilo su medijski jako popraćeno.

Primoža je Anđa upoznala na jednoj modnoj reviji, a on ju je zaprosio samo tri mjeseca kasnije. Zbog njega je preselila u Sloveniju, vjenčali su se 2003., a već iduće godine na svijet je došao njihov sin Gašper.

Život kao iz bajke nije dugo potrajao. Nakon sedam godina braka uslijedio je razvod, a Anđa je tad kao razlog navela nepomirljive razlike, no brzo se počelo govorkati o tome da ju je Primož varao. Ona je to kasnije potvrdila, a otkrila je da isprva ni sama nije vjerovala u to.

'Nisam vjerovala da me vara sve dok mi nije pokazao snimku seksa s drugom ženom u našem bračnom krevetu’, rekla je tijekom gostovanja kod Danijele Trbović u emisiji 'Osmi kat'. Istaknula je i da ju je osobito pogodilo što ju je prevario s njenom prijateljicom.

Instagram 

'Trebali smo se rastati još prije dvije godine, već tada nije bilo ljubavi, moje tijelo ga je voljelo, ali duša ne, bila je izranjavana. Ali, kad nekoga volim, farbam ga u rozo. Bila sam uvjerena da će se situacija među nama popraviti, no tek kada je sve bilo prekasno odlučila sam se na razvod. Prije svega jer nisam htjela da moj sin od oca uči obrazac ponašanja prema ženama', dodala je u istom intervjuu.

Nakon razvoda uslijedila je žestoka sudska bitka za skrbništvo nad malenim Gašperom kojeg je sud isprva dodijelio ocu, a za sina se ipak uspjela izboriti 2016. godine.

Jednom je prilikom otkrila i da je otela svog sina dok je živio s ocem.

'Ja sam otela svoje dijete i odvela ga u Hrvatsku. Zapravo na putu kada sam bježala, došla sam ga otet s jednim frendom, nije mi ga htio vratiti na moj vikend. Naučila sam svog sina moj broj napamet, brojeve mojih prijatelja i kako policija mora radit što on želi, tad je već imao 12 godina. I kada nas je zaustavila sačekuša na autocesti, moj sin je sjedio na zadnjem sjedištu, vozio je moj prijatelj, i moj sin je rekao: wow, mama, ovo je kao u filmovima', ispričala je početkom ove godine u videu koji je objavila na Instagramu. Zatim je prepričala i kako su je policajci pretresali, a onda je njezin sin izašao iz auta i počeo vikati da puste njegovu mamu.

'Oni su me tad prestali maltretirat i rekli su: 'Oprostite gospođo, ali nama je javljeno da ste oteli slovenskog državljanina'. Moj sin se i dalje derao. Onda su me pustili i rekli da imaju krive informacije. 'Nama je javljeno da vi otimate dijete bez njegove volje.' Morali smo se onda s policajcima vratiti nazad. Ja se više ničega nisam bojala, rekla sam sinu da je šef i da moraju napraviti kako on to želi. Što je najbolje, kad je završio sud, moj sin se htio vratiti tati jer mu je tamo bilo lakše u školi i ja sam ga pustila. Najbitnije je da dijete može biti s mamom ili s tatom kad hoće. Sad živi sa mnom već dvije godine i ne pada mu napamet više živjeti kod tate i biti blizu njega', ispričala je Anđa.

Instagram 

Sudska bitka za skrbništvo koja je trajala šest godina ostavila je traga na Anđinom zdravlju te je oboljela od encefalomijelitisa, bolesti moždane ovojnice, zbog koje je imala poteškoća s govorom, te gubila vid i motoriku u rukama i nogama. Dijagnosticirana joj je i multipla skleroza, a usprkos lošim prognozama, Anđa se uhvatila u koštac s bolešću, ali i odnosu prema životu. Svoja iskustva i zaključke često dijeli na društvenim mrežama, ali na svom Youtube kanalu, a izdala je i knjigu o svojem putovanju naziva 'Moja revolucija u 365 dana'.

'Bolesti ne postoje - mi ih sami sebi napravimo. Ja sam si je sama napravila sa svojom tugom i žalosti, šest godina, a onda i smrt majke... Sve si sami radimo, stoga pazite o čemu razmišljate jer tako će vam izgledati budućnost, tako će vam izgledati ten. Pogledajte ten starih ljudi - znat ćete o čemu su razmišljali čitavog života', ispričala je Anđa jednom prilikom za Story

Story Press  Anđa Marić

U međuvremenu je bivši bračni par nesuglasice ostavio iza sebe te su zbog dobrobiti svog sina ostali u dobrim odnosima, a Anđa je povremeno znala na društvenim mrežama objaviti i fotografije na kojima je njen bivši suprug.

'Danas smo u super odnosima kao dva roditelja koji žele najbolje za svoje dijete. Usredotočeni smo samo na to. Danas mogu vidjeti zašto sam se zaljubila u Primoža, super je on kreativac i umjetnik. Zahvalna sam mu što se tako lijepo brine o našem sinu i često mu to kažem. Taj moj običaj i jest zaliječio rane naše prošlosti. Nikad ne čekam da se netko ili nešto promijeni, ja se mijenjam’, rekla je Anđa za Story.

U istom je intervjuu progovorila i o njihovom sinu.

'Gašper je super dečko, imamo vrlo blizak odnos od njegova rođenja, a sada i treniramo zajedno kada dođe, što je prilično često jer ima vozačku dozvolu. Obećala sam mu da sljedeći put sa mnom ide na daleko putovanje, vrijeme je, a i volim se družiti s njim. Ponosna sam na njega jer je pametan i jako je zabavno društvo', nahvalila je svog jedinca.