Prvi suprug Tereze Kesovije snimljen s 42 godine mlađom: S našom divom bio je 10 godina, otac je njenog jedinog sina

Prvi suprug Tereze Kesovije prošetao je špicom s 42 godine mlađom suprugom.

Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska glazbena legenda Miro Ungar možda gazi deveto desetljeće, ali mladi duh ga ne napušta, a tome je zasigurno pridonijela njegova ljubav s 42 godine mlađom suprugom Sarom.

Miro i Sara snimljeni su ovog vikenda tijekom šetnje na zagrebačkoj špici oboje u ležernim jesenskim outfitima i tenisicama na nogama.

Iako su ih mnogi kritizirali zbog velike razlike u godinama, a bilo je i zlobnih komentara da taj brak neće potrajati, Sara i Miro su dokazali da njima zli jezici ništa ne mogu i zajedno su ostali više od dva desetljeća.

Njihova ljubav bila je, govorio je Miro, na prvi pogled.

Marko Lukunić/PIXELL 

'Nitko nije vjerovao da će biti tako, mislili su kako je to moj flert koji će brzo proći. Iako je razlika među godinama velika, imamo lijepi brak i jako sam sretan zbog toga', ispričao je Ungar svojedobno.

Sara mu je četvrta supruga. Vjenčali su se kad je imao 71, a Sara 29. Upoznali su se u Istri, a vjenčali na Havajima na vrlo jednostavnoj ceremoniji dok su oko vrata nosili vijence od cvijeća.

'Ona me pomlađujesvojom energijom, kulturom i mentalitetom, ali ja sam taj koji je aktivniji, ja potičem na muving.Tako da smo, bez obzira na godine, na istoj valnoj dužini', rekao je jednom prilikom Miro koji godinama u zagrebačkom jazz-klubu uspješno spaja cabaret i jazz-točke. I u tome mu, otkrio je, pomaže njegova voljena Sara. Zove je svojom lijevom i desnom rukom.

Neva Žganec/Pixsell 

Inače, Miro je u braku bio s jednom od naših najpoznatijih glazbenih diva, Terezom Kesovijom s kojom je ostao 10 godina, a zajedno imaju i sina Alana.

Miro je u jednom ranijem intervjuu progovorio o njihovom braku te otkrio da ju je prvi put ugledao u proljeće 1961. u dvorani Istra nakon što se vratio s dužeg boravka u inozemstvu.

‘Htio sam vidjeti što nudi domaća scena. Ne budi lijen, odem na koncert, a na scenu izlazi jedna mlada dama koja pjeva posebno, drukčije. Relativno je to za mene bilo staromodno. Pjevala je neku kanconu, ali milozvučno, lijepo, ugodno je bilo slušati, meni se to dopalo iako je bilo drukčije od muzike koju sam ja volio i slušao. A ja sam volio moderne pjesme onoga vremena, jazz, a njezino pjevanje nije s jazzom imalo dodirnih točaka. Ipak, ona me na neki način opčinila tim pjevanjem. Otišao sam k njima u garderobu da se upoznam s tim pjevačima’, ispričao je tad za Večernji list.

Tomislav Miletic/PIXSELL 

Romansa je brzo počela, a vjenčali su se već iduće godine na Svetog Vlahu. Godinu dana kasnije dobili su sina Alana. Neko vrijeme obitelj je živjela u Parizu.

Razveli su se 1973. godine, nakon čega su se vratili u Zagreb.

‘Vratio sam se da budem bliže sinu iako je on bio s mamom. Kad se naš dom raspao, više nisam imao motiva ostati u Francuskoj’, rekao je Miro.

Miro i Tereza ostali su u dobrim odnosima.