Jedna od naših najvećih glazbenih diva, Tereza Kesovija, nastupila je u četvrtak u prepunom Morosini Grimani kaštelu u Svetvinčentu gdje su se u publici, koja je puna dva sata uživala u njenim najvećim hitovima našla i neka poznata lica.

Terezin koncert nisu propustili ni Miro Ungar, Zdenka Kovačiček, Matej Plavček, načelnik Općine Svetvinčenat sa suprugom Vedranom, Iva Berišić, Maja Uremović, načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman, direktorica TZ Marčana Maja Bizjak i drugi.

Tereza Kesovija održala koncert u Morosini Grimani kaštelu u Svetvinčentu
Stil Media / Valter Zanco 

Zanimljivo je da je Terezu došao podržati njen bivši suprug Miro Ungar. Naime, Miro je Terezin prvi suprug kojeg je upoznala dok je bila u Zagrebu na akademiji i s kojim je dobila sina jedinca, Alana Ungara.

Miro je u jednom ranijem intervjuu progovorio o njihovom braku te otkrio da ju je prvi put ugledao u proljeće 1961. u dvorani Istra nakon što se vratio s dužeg boravka u inozemstvu.

Tereza Kesovija održala koncert
Stil Media / Valter Zanco 

‘Htio sam vidjeti što nudi domaća scena. Ne budi lijen, odem na koncert, a na scenu izlazi jedna mlada dama koja pjeva posebno, drukčije. Relativno je to za mene bilo staromodno. Pjevala je neku kanconu, ali milozvučno, lijepo, ugodno je bilo slušati, meni se to dopalo iako je bilo drukčije od muzike koju sam ja volio i slušao. A ja sam volio moderne pjesme onoga vremena, jazz, a njezino pjevanje nije s jazzom imalo dodirnih točaka. Ipak, ona me na neki način opčinila tim pjevanjem. Otišao sam k njima u garderobu da se upoznam s tim pjevačima’, ispričao je tad za Večernji list.

Miro Ungar na koncertu Tereze Kesovije
Stil Media / Valter Zanco 

Romansa je brzo počela, a vjenčali su se već iduće godine na Svetog Vlahu. Godinu dana kasnije dobili su sina Alana. Neko vrijeme obitelj je živjela u Parizu.

Razveli su se 1973. godine, nakon čega su se vratili u Zagreb.

Vratio sam se da budem bliže sinu iako je on bio s mamom. Kad se naš dom raspao, više nisam imao motiva ostati u Francuskoj’, rekao je Miro.

Tereza se ubrzo zaljubila u vaterpolista Ronalda Lopatnyja za kojeg se uskoro i udala, a Miro je sreću našao u zreloj dobi. Ženio se ukupno četiri puta, a danas je u sretnom braku sa suprugom Sarom koja je od njega mlađa 42 godine. Vjenčali su se kada je njemu bila 71 godina, a njoj 29. Upoznali su se nekoliko godina ranije u Istri, a kako bi izbjegli medije, vjenčanje je bilo na Havajima.