Napokon je stigao najiščekivaniji događaj godine, L'ADRIA STORY HALL OF FAME, koji je i ovaj put tradicionalno okupio najveće hrvatske i regionalne zvijezde.

Ovo je 10. godišnjica legendarnog eventa, ali i 10. godišnjica Story Hall of Fame nagrade koju Story, uz podrški partnera, nagrađuje brojne medijske, umjetničke i estradne zvijezde s domaćeg i regionalnog neba, a svi oni redom doživljavaju ovu prestižnu nagradu kao izraz podrške magazina i publike, kao pljesak za sva njihova postignuća i rad kojim ostavljaju trag.

Nagradu za životno djelo powered by HP dobila je legendarna Tereza Kesovija

Tereza Kesovija, Marko Banjavčić
Story Press 

'Mislim da je Story prije svega jedan glamur, savršenstvo glamura, on ja zaista to. Ljudi često krivo tumače pojam glamur, mislim da Story ima to što jest glamur. Svakako da mi je velika čast što sam pozvana, još već što mi dodjeljuju jedno takvo visoko priznanje, to je ono što me svaki put veseli, bez obzira koliko ih već imam, uopće nije bitno. Svaki novi je najbolji', rekla nam je. 

Najveće ime hrvatske glazbene i kulturne scene, Tereza je legendarna pjevačica šansona s karijerom dužom od 60 godina.

Snimila je tridesetak ploča i autorica je preko sedamdeset singlova, ali i velikog broja pjesama koje nikada nisu objavljene na CD-u ili ploči. Prvi veliki nastup imala je 1961. godine u zagrebačkom Varijeteu, a samo godinu dana nakon imala je svoj prvi nastup izvan granica Hrvatske u Italiji. Nastupala je Festivalu zabavne glazbe u Splitu, tako je 1962. godine nastupila pjesmom 'Ćakule o siromajima' s kojom je osvojila prvu nagradu publike i nagradu za tekst. S Tonijem Kljakovićem nastupala je na istoimenom festivalu 1964. godine s pjesmom 'Nima Splita do Splita' i tako su osvojili prvu nagradu publike i drugu nagradu žirija.

DSC_1256.jpg
Story Press 

Pored silnih festivalskih uspjeha tijekom 70-ih, 80-ih i 90-ih, ostvarila je karijeru i ime jedne od najvećih hrvatskih pjevačica svih vremena, zahvaljujući hitovima ‘Moja posljednja i prva ljubavi’, ‘Još se srce umorilo nije’, ‘Sunčane fontane’, ‘Prijatelji stari gdje ste’ i brojnim drugima koji se rado pjevaju.

Tereza je ostavila velikog traga i u zemljama izvan Hrvatske. U Francuskoj je počela nastupati sredinom 60-ih godina, a već 1967. je izdala ploču na francuskom jeziku 'C’est Ma Chanson'. Tereza je 60-ih i 70-ih godina izgradila zavidnu karijeru u Francuskoj, a vrhunac njezine francuske karijere svakako je 1988. godina kada je održala solistički koncert u Olympiji u Parizu.

16.11.2007. godine održala je povratnički koncert u pariškoj Olympiji. U Francuskoj je surađivala s velikim umjetnicima poput Serge Lame, Tine Rossija i drugih. Nastupala je na festivalima u Bratislavi, Meksiku, Rio de Janeiru, Antaliji i mnogim drugima gradovima.

Tereza Kesovija
Story Press 

Dva puta je nastupala na glazbenom festivalu Eurovizija. Jedna je od rijetkih koja je predstavljala drugu zemlju na tom festivalu, 1966. godine predstavljala je Kneževinu Monako s pjesmom 'Bien plus fort', a 1972. godine predstavljala je Jugoslaviju s pjesmom 'Muzika i ti'. Objavila je dvije autobiografije.

Impresivna Tere bez imalo sumnje pripada u sam vrh glazbene umjetnosti ovog dijela svijeta. Naklon do poda.

Ovogodišnja lokacija L'Adria Story Hall of Famea je Mozaik Event Centar (HoB), koji će svojim urbanim eksterijerom i zelenom oazom uvesti uzvanike u 'novu dimenziju' događaja i treće desetljeće postojanja medijskog brenda Story!

Story Hall of Fame podržavaju generalni partner - L'Adria, zlatni partner - Jana vitamin s kolagenom, srebrni partner – Prahir Fine Jewellery te partner Opel. Uz njih, partneri događanja su Braun, Belodore - House of Essence, Kerastase, Loreal Professionnel Paris, Pivo 5th element, HP, PPD Global – vodeća distribucija alkoholnih pića i illy kave, EDURO, Uber te Iris MBM vrtni centar, Festigia, The Cookie Factory i Altera.

Ekskluzivno na svim platformama Storyja pratite večeras od 20h L'ADRIA STORY HALL OF FAME…

#ladriastoryhalloffame #storyslavi21 #novadimenzija