Ne trebamo vam posebno objašnjavati zašto su ražnjići praktičan i pristupačan izbor za obiteljski ručak, druženja, ali i hit na dječjim rođendanima. Gotovi su za tren, možete ih jesti s nogu, a vole ih sve generacije.
Pileći ražnjići najukusniji su kad se peku na roštilju, ali sasvim će dobro poslužiti i grill tava. Dobar tek!
Pileći ražnjići s tikvicama i rajčicama
Sastojci:
500 g pilećih prsa
1 režanj češnjaka
3 žlice maslinova ulja
3 žlice bijelog vina
1 žličica sjeckanog bosiljka
sol, papar
1 tikvica
150 g cherry rajčica
Priprema:
Meso narežite na kocke veličine cherry rajčica koje ste pripremili. Češnjak oljuštite i nasjeckajte, a zatim ga pomiješajte s uljem, vinom, bosiljkom, solju i paprom. U tome marinirajte meso barem sat vremena, a poželjno i duže. Tikvice operite, očistite i narežite na komade. Rajčice također operite i po želji prepolovite. Meso izvadite iz marinade te ga, naizmjence s tikvicama i rajčicama, nabodite na drvene ili metalne štapiće. Pecite ih na roštilju 10-ak minuta i okrećite kako ne bi zagorjeli.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.