Kada ste posljednji put uživali u hrskavoj piletini iz domaće radinosti? Danas preskočite dostavu i pripremite ručak za pamćenje uz pomoć malo jogurta i još nekoliko pristupačnih sastojaka.
Preporučujemo da pržite krila ili batake, ali slobodno napravite i popularne stripse od pilećih prsa. Dobar tek!
Piletina marinirana u jogurtu
Sastojci:
150 g grčkog jogurta
1 žličica senfa
1 žličica javorova sirupa
½ žličice ljutog umaka
sol, papar
8 pilećih bataka
200 g kukuruznih pahuljica
mljeveni češnjak
mljevena crvena paprika
ulje
Priprema:
Dobro promiješajte jogurt, senf, sirup i ljuti umak pa dobro začinite marinadu. Ubacite piletinu i marinirajte je barem pola sata, a poželjno i duže. Netom prije prženja piletinu uvaljajte u razmrvljene kukuruzne pahuljice pomiješane sa soli, paprom, mljevenim češnjakom i paprikom. Ubacite u duboko ulje i pržite nekoliko minuta, sve dok piletina ne poprimi zlatnu boju.
Premjestite batačiće na tanjur obložen kuhinjskim ubrusima kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite toplo, uz umak od jogurta!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.