Nabavili ste vezicu domaćih šparoga i vrećicu boba? Brzinski ih skuhajte na pari, pomiješajte s tjesteninom, dodajte malo vrhnja i uživajte u proljetnim okusima.
Imajte na umu da su sastojci dostatni za tri do četiri serviranja pa ih prilagodite svojim potrebama. Dobar tek!
Tjestenina sa šparogama, graškom i bobom
Sastojci:
80 g boba
200 g šparoga
150 g graška
350 g špageta
150 g mladog poriluka
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica maslaca
200 ml vrhnja s visokim udjelom mliječne masti
Svježe naribani parmezan
Priprema:
Povrće operite, šparoge prelomite pa sve zajedno skuhajte na pari. Dok se povrće kuha, zagrij slanu vodu do vrenja pa skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Potom prodinstajte poriluk na ulju i maslacu. Kad omekša, dodajte vrhnje i dobro promiješajte. Dodajte povrće kuhano na pari, procijeđenu tjesteninu pa začinite po želji soli, paprom i svježim začinskim biljem koje vam se nađe pri ruci.
Netom prije posluživanja prelijte s malo maslinovog ulja pa po vrhu krupno naribajte parmezan. Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.