Crvene, narančaste, žute ili zelene paprike dobrodošle su u ovom receptu kao i začini. Osim što imaju različite boje, paprike se razlikuju i u okusu pa je tako, primjerice, crvena paprika znatno slađa od zelene. Svakako promislite o tome kada ih budete birali kod najdraže tete na placu.
Poigrajte se začinima, poput origana, majčine dušice, bosiljka, čili pahuljica i češnjaka u prahu. Dobar tek!
Pečene paprike
Sastojci:
4 svježe paprike
2 žlice maslinovog ulja
½ žličice soli
¼ žličice papra
½ žličice češnjaka u prahu
½ žličice origana
¼ žličice čili pahuljica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, te lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Paprike operite, prepolovite i dobro očistite od koštica. Posložite paprike na pripremljeni lim, prelijte maslinovim uljem i pospite začinima i stavite u pećnicu na 20-ak minuta.
Po želji paprike ogulite, prelijte s malo maslinovog ulja i poslužite!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.