Pašteta od tune je klasik čija priprema oduzima manje od pet minuta. Drugim riječima, ne trebate čekati neku posebnu priliku ni ići u nabavku nekih specifičnih namirnica. Sve što vam treba za kremastu paštetu vjerojatno već imate u hladnjaku i smočnici.
Ako paštetu servirate gostima, netom nakon miksanja je premjestite u male staklenke s poklopcem. Osim što ćete spriječiti da pokupi mirise iz hladnjaka, izgledat će puno efektnije na stolu. Dobar tek!
Pašteta od tune s koprom
Sastojci:
180 g tune iz konzerve
100 g maslaca
90 g sirnog namaza
2 žlice vrhnja
2 žlice nasjeckanog kopra
sol, papar
Priprema:
Izvadite tunu iz konzerve i malo je razmrvite vilicom. Tunu izmiksajte štapnim mikserom pa dodajte maslac, sirni namaz, vrhnje, sol i papar. U glatku paštetu umiješajte nasjeckani kopar pa stavite u hladnjak na hlađenje. Poslužite s tostiranim kruhom, krekerima ili grisinima.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.