Ako morate potrošiti veću količinu jabuka jer se bojiš da će propasti, napravite vrhunski crumble za cijelu obitelj. Uz jabuke, trebat će vam i nekoliko pristupačnih sastojaka, poput zobenih pahuljica i oraha.
Umjesto oraha možete upotrijebiti i druge orašaste plodove, najbolje lješnjake ili bademe. Također, u crumble možete dodati i sjemenke po želji ili suho voće. Poslužiti ga možete sa sladoledom od vanilije, tučenim vrhnjem i karamelom.
Crumble s jabukom i orasima
Jabuke:
1,5 kg jabuka
30 ml soka od limuna
100 g muscovado šećera
Crumble:
50 g glatkog brašna
50 g zobenih pahuljica
150 g muscovado šećera
150 g oraha
100 g maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Jabuke operite, ogulite i narežite na tanke kriške pa ih prelijte sokom od limuna te pomiješajte sa smeđim šećerom i nekoliko žlica vode. Stavite sve sastojke na vatru i pričekajte da proključaju. Potom ih prebacite u dublju keramičku posudu i pecite 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici, sve dok jabuke ne omekšaju. Za to vrijeme pomiješajte brašno, zobene pahuljice, grubo nasjeckane orahe i šećer pa rukama umiješajte listiće maslaca.
Pripremljenu mrvičastu smjesu rasporedite po omekšalim jabukama pa sve vratite u pećnicu na još 20 minuta. Poslužite toplo!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.