Zasladite se kolačem s medom i đumbirom, okus neodoljivo podsjeća na popularne gingerbread keksiće koji se tradicionalno peku za božićne blagdane. Ovaj jednostavan kolač idealan je uvod u hladne jesenske dane, priprema se brže i lakše nego tijesto za kekse.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 1 žličica mljevenog đumbira u prahu
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 55 g margarina plus dodatak za mazanje
- 1 jaje, tučeno
- 2 žlice meda
- 240 ml tople vode
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180C. Kalup veličine 28 x 18 cm namastite i obložite papirom za pečenje. Pomiješajte brašno, šećer, đumbir i sodu bikarbonu u zdjeli. Prstima utrljajte margarin dok smjesa ne podsjeća na krušne mrvice.
Dodajte razmućeno jaje, med i toplu vodu i dobro izmiješajte drvenom kuhačom dok se ne sjedini. Izlijte smjesu u pripremljenu tepsiju i pecite u sredini pećnice 35-40 minuta, ili dok ne porumeni. Ostaviti da se ohladi u plehu. Kad se ohladi, rezati na kvadrate.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.