Davida sam upoznao prije nekoliko godina iako sam pratio njegov rad od prvih pojavljivanja u medijima jer je njegov rad uistinu sličan mom odrastanju na selu gdje se namirnica apsolutno poštuje i ništa se ne baca, tj. sve se iskoristi za kuhanje. David je izrazito jednostavan kuhar koji svu svoju jednostavnost kuhanja predimenzionira u najkompliciranije i najteže jelo jer upravo ta mala tajna savršenstva kuhanja nalazi se u jednostavnim stvarima koje su toliko jednostavne da su najkompliciranije jer bez njegovih roditelja nema ni njegove kuhinje, koja je zanimljiva po tome što vam proda istu ribu tri puta, a vi presretni i prezadovoljni. Biti ribar i ugostitelj nije kruh sa sedam kora već sa 77 te David i njegova obitelj definitivno zaslužuju biti u vrhu gastronomske scene jer to nije nikako lak posao, probajte vi otići u ribarenje u četiri ujutro razmišljajući koju ribu ćete uloviti i kako ćete je večeras poslužiti da gost bude nahranjen duhovno i tjelesno! Medak: Tvoja omiljena namirnica je riba. Reci mi, kad ti netko spomene ribu, koja ti je prva asocijacija, pogotovo u današnje vrijeme?Skoko: Kad ti kažeš riba, ja vidim plavo, znači plava riba. Plave ribe mi imamo, Jadran je pun inćuna, skuša, palamida, srdela, lokardi, šaruna… Po mom mišljenju, veći je problem što imamo relativno malo bijele ribe. Medak: Koliko su tvoji roditelji, Danilo i Alda, imali utjecaj na tvoj kuharski razvoj, na to, kako si spomenuo, iskorištavanje svega iz mora? Recimo, za mene je takav pristup ono što opisuje današnju gastronomiju, a ti si utjecao na to. Skoko: Pa činjenica je da sam odrastao u ribarskoj obitelji i da sam se hranio tim prilovom. Moja je majka vrsna kuharica koja je prepoznala vrijednost tog prilova koji je moj stari donosio doma. Ona mi je pokazala kako iskoristiti apsolutno sve što se donese kući, dakle, ako je itko utjecao na moje kuhanje, to je moja majka, s tim da sam ja nastavio na onom gdje je ona počela i krenuo sam u smjeru moderne kuhinje, učeći o modernijim, pa i kvalitetnijim tehnikama obrade ribe. Uz to sam imao logistiku koju je postavio moj otac. On mi je davao, a i još daje slobodne ruke u kreiranju menija. On je taj koji je zadužen za nabavu osnovnih namirnica, znači ribe i ostalog, a ja s tim mogu napraviti maskimalno moguće u našem objektu i to je neprocijenjivo. No nije da se uvijek slažemo oko toga što napravim ili da im je to uvijek dobro, ali zato svi radimo kompromise. Ja rastem na njihovu radu, na njihovoj ideji što bi jedna ribarska kuhinja trebala biti. Njihov utjecaj na moj kreativni rad je neprocjenjiv jer su mi dali mogućnost da odrastem na onom što su oni stvorili.
Bijele, bež, prozračne i bezvremenske - elegantne haljine koje nosimo na proljeće: Donosimo ponudu iz Manga i Zare
Mjesečni horoskop za travanj 2024.: Otkrijte što vas očekuje u tjednima pod utjecajem pomrčine i retrogradnog Merkura
Plava kosa doista postaje hit boja proljeća 2024.: Zendaya i Rihanna predstavile su svoje velike promjene
Još iz kategorije
Slavne žene koje su dokazale da je sijeda kosa apsolutni trend: Ljepota se krije u samopouzdanju i stavu koji ih krasi
Koliko šećera je zaista previše šećera: Stručnjaci napokon ruše mitove o gotovo neizbježnom prehrambenom sastojku
Poznati Freudov suvremenik tvrdi da su snovi izraz nesvjesnih fantazija: Prioritet daje simboličkoj interpretaciji
Tko je supruga Nikole Vlašića: Vjenčali su se u tajnosti, a lijepu Anu smo dosad vidjeli na samo jednoj fotografiji
Nevjerojatna plaća, a još veći bonusi: Koliko je Goran Ivanišević zarađivao kao trener Novaka Đokovića?
Ovo je razlog raskida suradnje Ivaniševića i Đokovića: Jedna stvar je presudila, a sve je započelo u Torinu
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju