Eggnog je u svojoj osnovi piće kremaste teksture čija su baza jaja i mlijeko uz dodatak alkoholnog pića. Uglavnom se priprema i poslužuje za vrijeme zime i blagdanskih druženja, a vesele i brojne ideje kako pripremiti ovo piće i na bazi biljnih napitaka bez mlijeka i jaja. Ali vratimo se na osnovni recept te želju za pripremom odličnog blagdanskog doručka, jer je naša preporuka sočni i slatki eggnog french toast. French toast ili pojednostavljeno – pohani kruh, u ovom receptu poprima novu dimenziju.
Donosimo recept:
2 jaja
1 ½ šalica eggnog napitka
1 ½ žlica cimeta u prahu
1 čajna žličica pumpkin pie začina
12 kriški kruha
Priprema:
Umutite jaja. Dodajte eggnog, cimet, pumpkin pie začin, dobro izmiješajte. Ugrijte tavu. Dodajte malo masnoće po izboru. Umočite kriškukruha u eggnog mješavinu te pecite s obje strane dok ne postignete zlatno pečenu boju. Kruh poslužite na tanjur te po želju poslužite uz dodatak maslaca, meda, voća, preljeva...