Volite klasični pesto alla genovese? Napravite iskorak i okušajte se u pripremi sezonske pesto poslastice

Okusite okus ljeta, pripremite pesto od kadulje i oraha

Shutterstock

Zasigurno znate da se pesto, onaj najklasičniji, alla genovese, priprema od svježeg bosiljka, češnjaka, pinjola, parmezana i malsinovog ulja, te da je savršen dodatak mesu, ribi ali i tjestenini, rižotima, da se korsiti kao podloga za nadjeve na pizzu, te da je više od začina ljetnim salatama. Ali znate li da se odličan pesto priprema i od drugih sastojaka, sezonskih namirnica? I dok smo u proljetnim mjesecima uživali u pestu pripremljenom od medvjeđeg luka, šparoga i mlade rukole, sada je vrijeme za nove poslastice. Pesto od kadulje i oraha savršena je poslastica posebno ukoliko se nalazite u blizini mora i mjesta gdje raste mirisna kadulja, ona koju možete poslužiti uz špagete, fusile, domaće njoke ili kao dodatak sendviču. Također ovaj pesto može biti odličan dodatak zelenim njokima!

Pesto od kadulje i oraha
Sastojci:
svežnjić svježe kadulje (otprilike 1 šalica, rahlo napunjena)
svežnjić svježeg peršina (otprilike 1 šalica, rahlo napunjena)
1 šalica svježeg peršina
4 češnja češnjaka
½ žličice svježe mljevenog papra
100 g oraha
sok 1 limuna
1 dl ekstra djevičanskoga maslinova ulja
½ dl vode

Priprema:
Kadulju i peršin krupnije narežite i stavite u blender ili električnu sjeckalicu. Češnjak oljuštite i prerežite popola te dodajte u blender, kao i papar te orahe. Miksajte oko 15 sekundi pa ulijte limunov sok. Nastavite miksati i pritom kroz otvor na poklopcu pomalo ulijevajte maslinovo ulje, a zatim i vodu. Miksajte još otprilike minutu kako bi se svi sastojci dobro povezali, a pesto postao pjenast.

A odlični ljetni recepti, pa tako i onaj za pripremu klasičnog pesta, očekuju vas i u Gourmet ljetnoj kuharici, novom izdanju posvećenom hedonizmu, inspiraciju za pravu ljetnu gozbu. Otkrijte novi ljetni go-to za idealan recept, brz i zdrav snack ili koktel kojim ćete izazvati oduševljenje. Dostupno na kioscima.