Ljeto je godišnje doba kada uživamo u obilju namirnica - sezonskom voću, povrću, ribi iz Jadrana, mesu s domaćih farmi - a to je obilje nepresušan izvor inspiracije za slasna slana i slatka jela. U GOURMET LJETNOJ KUHARICI, novom izdanju Adria Medije Zagreb posvećenom uživanju u ljetu i gozbi za stolom, čeka vas mnogo priča o hrani, recepata i inspiracije za nezaboravne ljetne obroke.

Spread_juha.jpg
gourmet press 

Upravo su ljeto i ljetno obilje bili inspiracija za novu GOURMET LJETNU KUHARICU, izdanje posvećeno uživanju u hrani i sezonskim namirnicama, u kojem smo vam se potrudili ponuditi nove, svježe ideje i recepte za vaš stol. Sadržaj je podijeljen u pet poglavlja, a već u prvom, nazvanom Ljetna gozba čitatelje vodimo na put oko svijeta. Tu su recepti za internacionalna jela poput hladne salmorejo juhe, provansalske guste juhe bouillabaisse, španjolske paelle, magrebske shakshouke, toskanske panzanelle... Potrudili smo se naučiti kako se priprema domaća tjestenina, a donosimo vam i recept za pravi klasik - špagete cacio e pepe te brzinsku feta pastu. Također, naučili smo i kako kod kuće osušiti rajčice.

Mateja_školjke.jpg
Ilustracija: Mateja Sučević 

Potom prelazimo na Gril, poglavlje u kojem smo sve skuhali na otvorenom plamenu - od ribe i morskih plodova do povrća, sira i voća. Naravno, na gril smo stavili i meso pa vam donosimo brojne ideje za ljetne plate te raskošne priloge.

U trećem poglavlju, nazvanom Mali zalogaji bavimo se svim onim malim, ali važnim stvarima koje čine razliku u svakom jelu, bilo da je riječ samo o sendviču koji ćemo pojesti na brzinu ili ponijeti na plažu ili pak o namazima i pasti koje će obogatiti ne samo sendvič, nego i neko bogatije i raskošnije ljetno jelo. Za vas smo pripremili bliskoistočni baba ganoush, omiljeni namaz od patlidžana, ali i humus, ali ovaj put ne od slanutka nego od graška, a poslije smo ga stavili i u sočan sendvič s obiljem ljetnog povrća.

Kao spektakularan završetak svakog odličnog obroka, naravno, poslužujemo - Slatko. Odlučili smo uopće ne paliti pećnicu pa smo vam pripremili pannacottu s marelicama, sirovu tortu s indijskim oraščićima, tiramisu s jagodama, voćnu salatu s kvinojom, ali i zamrznute deserte poput sorbeta od grejpa ili osnovnog recepta za sladoled koji, iako je vrlo ukusan i jednostavan, možete aromatizirati prema vlastitoj želji. Za sam kraj nazdravimo uz našu rubriku U čaši u kojoj vam donosimo pregršt recepata i dobrih ideja za alkoholna i bezalkoholna pića - koktel sa smokvama, virgin mojito s kupinama, koktele s ginom...

Spread_virginmojito.jpg
gourmet press 

Ne propustite novu najsočniju kuharicu na tržištu! GOURMET LJETNU KUHARICU na prodajnim mjestima potražite od 13. srpnja i prepustite se ljetnom hedonizmu! Uz mnoštvo recepata, kulinarskih svajeta i raskošnih fotografija, tu su i ilustracije mlade ilustratorice Mateje Sučević koje vrlo vjerno dočaravaju atmosferu ljetne gozbe.

Uzmite GOURMET LJETNU KUHARICU u ruke, inspirirajte se idejama koje donosi i uživajte u ljetu!

web-u-prodaji-1200x780.jpg
gourmet press