DIJETA JOJ JE POSTALA NAČIN ŽIVOTA: Victoria Beckham GODINAMA se hrani po 'LUŽNATIM PRAVILIMA'

Victoria Beckham već godinama se hrani prateći pravila lužnate dijete

Story

Kako Victoria Beckham sve ove godine uspijeva održavati liniju besprijekornom? Ako ste se zapitali to pitanje, odgovor leži u – lužnatoj dijeti.

Supruga Davida Beckhama i slavna modna dizajnerica, naime, već je godinama pobornica lužnate dijete koja se bazira na unosu namirnica koje alkaliziraju tijelo.

Riječ je o voću i povrću, biljnim čajevima, ribi i maslinovom ulju, a savjetuje se manji unos hrane koja stvara kiselost. Tako bi oni koji prakticiraju lužnatu dijetu trebali izbjegavati sireve, žitarice, gazirana pića i meso.

Profimedia 

Lužnata dijeta naziva se još i dijeta doktora Hayja, a zasniva se na ideji da se namirnice koje daju lužnatu reakciju, one kisele i neutralne namirnice – ne kombiniraju zajedno.

Tako se namirnice bogate proteinima, poput svih vrsta mesa, peradi, ribe i morskih plodova, jaja, sireva, mlijeka i mliječnih proizvoda, moraju odvajati od namirnica kao što je povrće, sjemenke bundeve, sezama i suncokreta, orašasti plodovi i maslinovo ulje. U trećoj su skupini žitarice, počevši od kukuruza, zobi, raži, ječma, sve do tjestenine, tijesta za pizzu i krekera, pa sve do raznih prerađenih šećera.

 Victoria, dakle, u svojoj prehrani obavezno razdvaja namirnice bogate ugljikohidratima od onih bogatih proteinima.

Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Beckhamovi su odnedavno postali vegetarijanci, a astraktivnoj 47-godišnjakinji to nije teško palo. Ona u svojim menijima kombinira ribu i blitvu, ribu i salatu, ili pak gljive i kuhani kupus i tako dalje.

Voće bi se trebalo jesti odvojeno kao zaseban obrok, najbolje kroz jutro, a navečer bi ga trebalo izbjegavati.