NAJBOLJE VJEŽBE ZA STRAŽNJICU IZ SNOVA: Jedna je osobito korisna, samo je trebate ponavljati što je češće moguće!

Upravo je stražnjica dio tijela kojim su mnoge žene nezadovoljne, no za sve postoji rješenje, samo je pitanje volje i truda.

Instagram

Upravo je stražnjica dio tijela kojim su mnoge žene nezadovoljne, a ovim ćete ju vježbama dovesti u red u najkraćem mogućem roku.

Dobro staro stepanje

Za ovu jednostavnu i super učinkovitu vježbu sve što vam je potrebno je niska klupica ili stepenica i zarazno dobra glazba. Zavrtite nešto energično i jednostavnim koracima gore-dolje pratite ritam. Pokušajte odraditi minimalno 15 minuta dnevno.

Bočno podizanje nogu

Lezite na bok, izravnajte tijelo i podbočite se na lakat. Podižite jednu po jednu nogu polagano u zrak držeći obje noge u ravnini. Podignutu nogu zadržite u zraku barem 15 sekundi i potom je polagano spustite. Ponovite dvije serije od 15 ponavljanja sa svakom nogom.

Napredni čučanj

Stojte uspravno i držite ruke na bokovima. Polako podignite jednu nogu ispred sebe što ravnije moguće dok je stopalo u poziciji s prstima prema gore i zadržite je u tom položaju 15 sekundi. Polagano spustite nogu, a zatim ponovite isto s drugom nogom. Odradite dvije serije od 12 do 15 ponavljanja sa svakom nogom.

Pojednostavljeni most

Lezite ravno na pod s rukama uz tijelo i nogama u laganom raskoraku. Savijte noge u koljenima, a zatim podižite stražnjicu i zadržite je u toj poziciji 15 do 20 sekundi. Ponovite dvije serije od 15 ponavljanja.

Stiskanje mišića

Za napredniju varijantu, stanite uspravno spojenih nogu, podignite se na prste, a zatim stisnite mišiće stražnjice i držite ih tako barem 5 sekundi. Spustite se u početni položaj i ponovite vježbu barem 20 puta. U danima kada možda ne stignete vježbati, stišćite mišiće stražnjice i dok sjedite, držite ih nekoliko sekundi stisnutima, a zatim otpustite.

Iskorak unaprijed

Stojte uspravno s rukama na bokovima i jednom nogom napravite veliki korak prema naprijed, a zatim se spustite prema dolje savijajući koljeno pod kutem od 90 stupnjeva. Vratite se u početni položaj, a zatim isto ponovite s drugom nogom. Ponovite dvije serije od 15 do 20 ponavljanja sa svakom nogom.

Iskorak u stranu

Kao i kod prethodne vježbe, stojte uspravno, a zatim iskoračite u stranu, spuštajući se polagano dok vam koljeno ne bude pod kutom od 90 stupnjeva. Ponovite isto i s drugom nogom i odradite dvije serije s 15 do 20 ponavljanja.

Klasični čučnjevi

Stojte uspravno u laganom raskoraku s rukama ravno ispruženim ispred sebe i čučnite kao da ćete sjesti na stolac iza sebe. Stanite kada su vam bedra paralelna s tlom a koljena savijena pod kutom od 90 stupnjeva. Napravite barem dvije serije s 15 do 20 ponavljanja.

Noga u zraku

Legnite na pod pazeći da ramena, dlanove i kukove ne podižete od poda. Noge držite ravno, a zatim podignite jednu gore koliko god možete (idealno pod kutem od 90 stupnjeva) pazeći da je ne savijete u koljenu. Držite ju u zraku pet sekundi, a zatim je polagano spustite u početni položaj. Ponovite dvije serije od 10 do 15 podizanja sa svakom nogom.

Imate li loptu za pilates...

Lezite na ravnu, tvrdu podlogu, ramena spuštenih na pod, a noge podignite uz loptu za pilates, ne savijajući ih u koljenima.

Stisnite mišiće stražnjice podižući se od podloge i oslanjajući se nogama na loptu za pilates, a ruke i dalje zadržavajte na podlozi uz tijelo. Položaj zadržavajte koliko god možete, minimalno 10 do 15 sekundi. Što dulje možete izdržati, to bolje.

Kao i kod prethodne vježbe, zadržavajte podignutu stražnjicu, a zatim savijte noge u koljenima i primičite loptu stopalima prema sebi sve dok vam stopala nisu na lopti cijelom cijelom površinom. Ponavljajte vježbu koliko god možete.