Najčešći izgovor svakoga od nas tko nema dovoljno motivacije za rad na onim dijelovima tijela kojima i nismo baš zadovoljni je nedostatak vremena za dolazak u teretanu ili pak nedostatak financijskih sredstava da si priuštimo osobnog trenera.

Loša vijest je da ćete uvjerljivo najbolje rezultate postići upravo ako se odlučite na jednoga, pa makar i tijekom samo nekoliko treninga, kako bi vam ukazao na sve što je bitno, naučio vas kako pravilno izvoditi vježbe te vam pokazao one koje su najučinkovitije. Dobra vijest je da to nikako nije jedina opcija i da stvarno postoje vježbe za koje nam je potrebno svega nekoliko minuta u danu te malo ustrajnosti i discipline.

Možda ljeto još uvijek ne vreba iza ugla, ali kada je rad na tijelu u pitanju, garantiramo da nam se prišulja brže nego što volimo misliti. Oni marljiviji i savjesniji s pripremama za ljeto nikada ne staju, no ako spadate među kampanjce, obećajemo da su ova 22 tjedna koja nas dijele od mnogima omiljenog godišnjeg doba i više nego dovoljno vremena da se dovedete u red. 

U udobnosti vlastitog doma, posvetite se vježbama uz koje ćete, bez teretane, u svega nekoliko minuta dnevno, isklesati i zategnuti trbuh. Ovaj video vodi vas kroz 5 minuta intenzivnih, najučinkovitijih vježbi za trbuh, bez odmora, za koje bi bilo dobro da ih radite gotovo svakog dana!

Naravno, dio koji se porazumijeva, svaka će tjelovježba polučiti puno bolje rezultate ako je kombinirate ne nužno s dijetom, ali paženjem na prehranu. Pokušajte se odreći najproblematičnijih namirnica kojima ne možete odoljeti i ne zaboravite da je, ako i nemate puno slobodnog vremena, i nekoliko minuta vježbanja bolje nego preskakanje bilo kakvih vježbi.