JEFTINO UREĐENJE DOMA: Komadi koji će u trenu osvježiti svaku prostoriju za minimalnu svotu novca

U nastavku donosimo nekoliko ideja kako da određenim prostorijama date dašak svježine za minimalnu svotu novca.

Shutterstock

Proljeće je vrijeme za nove životne odluke, beauty promjene, nove početke ili nešto manje dramatičnije stvari kao što je primjerice preuređenje doma. A ono nam je pred vratima.

I prije nego kažete 'ne' ovoj ideji, bitno je napomenuti kako novi izgled vašeg prostora ne mora biti niti kompliciran niti skup. U nastavku donosimo nekoliko ideja kako da određenim prostorijama date dašak svježine za minimalnu svotu novca.

Uklonjive tapete

Dodajte malo boje i života svojim zidovima uz pomoć uklonjivih tapeta, a dobra vijest je da vaš stanodavac ne mora imati pojma o tome, ako ste u najmu.

Shutterstock 

Barska kolica

Umjesto da vam boce vina zauzimaju mjesto u kuhinji, odlučite se za chic kolica za posluživanje koja su posebno glamurozna u zlatnoj boji. Također, na njih ne morate nužno staviti alkohol, već i knjige, časopise, cvijeće, svijeće, biljke i sve ostalo što poželite.

Unsplash 

Kupite biljku

I najmanje zelenilo u vašem prostoru može učiniti ukupnu estetiku sobe puno ljepšom. A briga za biljke čini vas odgovornijom osobom. Dakle, biljke su divne!

Unsplash 

Nabavite ogledalo

Chic ogledalo omogućit će više svjetla u prostoriji, što će vašu sobu učiniti ljepšom i većom. Posebno su popularna ona zidna, okrugla, ali i uska i visoka, podna ogledala koja možete nabaviti na svakom koraku po pristupačnim cijenama.

Shutterstock 

Art slika

Goli zidovi odlični su za ljude s velikom ljubavi prema ultra-minimalnom dizajnu. Za sve ostale, oni mogu biti dosadni i depresivni. Ako spadate u drugu skupinu, objesite jedan veliki art komad ili više manjih kako bi vaš zid izgledao kao onaj iz galerije. Dobra je stvar što možete dati i printati neku sliku koju primijetite na internetu, što vas može ispasti još jeftinije.

Unsplash 

Ubacite tepih

Tepih će dati strukturu bilo kojem prostoru. Dodat će i malo topline, a čak i onaj mali može promijeniti izgled čitave prostorije. A ako želite malo veću vizualnu promjenu, postavite više od jednog u prostoriju kojoj želite dati novi izgled.

Unsplash 

Razmjestite namještaj

Kad god vam dosadi neka prostorija u domu, a ne želite potrošiti ni jednu kunu na preuređenje, porazmještajte namještaj. Ostat ćete ugodno iznenađeni rezultatom i osjećajem koji ćete imati nakon toga.

Uredite površine

Dodajte zanimljive detalje na njih i za nekoliko desetaka kuna dobit ćete novi dom u trenu. Neke stvari čak ne morate niti kupovati, primjerice parfeme, knjige, časopise, drage fotografije, kutijice za nakit, vaze... Samo ih izvadite na vidljivije mjesto.

Unsplash 

Nabavite navlaku za kauč

Nabavite jednu potpunu drugačiju od kauča i prekrijte ga njome. U trenu ćete dobiti novi kauč, ali za puno, puno manje novaca!

Pobacajte jastuke

Na kauč, krevet, pod, stolice... Jastuci mogu biti svugdje, a upečatljivih dizajna, boja i materijala ima u svim dućanima već za nekoliko desetaka kuna pa vas niti ovaj trošak neće baciti u minus.

Unsplash 

Neka vaš dom uvijek bude čist

Posljednja, ali ne i manje važna ideja - čistite redovito svoj dom, pospremajte krevet svakog jutra, vraćajte stvari na svoje mjesto, neka vam uvijek lijepo miriše u njemu. I takve male stvari u trenu podižu raspoloženje te stvaraju osjećaj ugode u prostoru koji bi trebao biti vaše svakodnevno utočište nakon napornog i užurbanog dana. Uživajte!