Početak nove godine uvijek donosi potrebu za novim planovima i odlukama.

Kada su interijeri u pitanju, bilo da je riječ o osvježenju, adaptaciji ili pak namještanju u kojem krećete od nule, uvijek treba potražiti inspiraciju, kao i informirati se o trendovima. Tema o novitetima u svijetu dizajna potiče na razmišljanje o postojećem stanju životnog prostora i stvaranju ideja. Svaka, pa i najmanja promjena u kojoj ćete napraviti novi raspored postojećih elemenata ili unijeti nekoliko detalja itekako je dobrodošla i vidljiva. Ona prostor čini novim, iako su osnovni elementi ostali isti. Bez obzira na osobni ukus, omiljene boje i stilove, kao i materijale, u promjene svakako uvrstite trendove.

Trendovi koji će vladati u interijerima u 2022. svakako su pastelne boje
Saša Lisjak 

U ovoj će godini biti in zemljane nijanse, naročito pasteli. Nude nijanse smeđih, zelenih i ružičastih tonova zahvalne su za stvaranje privlačnih, ali i ugodnih prostora pa ih lako možete kombinirati s drugim bojama i stilovima. Osim njih, veliki nadolazeći trend su antracit siva i crna koje sve više dominiraju u kuhinjama, a za dozu topline uvijek su tu drveni elementi.

Nakon baršuna i svih njegovih inačica, novi materijal za sjedeće elemente u domu je bukle, odnosno imitacija krzna koja podsjeća na teddy kapute i jakne. Zbog mekoće i oblih linija, krzneni elementi mogu postati pravi statement komadi u životnom prostoru - boravku, blagovaonici, hodniku ili spavaćoj sobi. Keramika na zidu kuhinje dobila je drvene obloge, ali taj se trend sada širi i na dnevni boravak.

Trendovi koji će vladati u interijerima u 2022. podrazumijevaju i antracit
Saša Lisjak 

Zid na kojem se nalazi televizor obložen je kvalitetnim kamenim ili keramičkim pločama ili nekim drugim pločastim materijalom u određenoj boji ili uzorku kamena ili mramora, što stvara dojam luksuza. Uz tamne boje poželjni su i svijetli tonovi bijele, bež i sive zbog rasta popularnosti japandija. Riječ je o kombinaciji japanskog i skandinavskog stila koji odiše minimalizmom i jednostavnošću te pažljivim odabirom materijala u kojem prednost imaju oni prirodni.

Njima pridodajte poneki klasični element, poput tepiha izblijedjele površine. Novi trendovi donose i obavezan radni prostor u domu, a možete ga smjestiti u bilo koji slobodan kutak.

Drveni elementi su uvijek u trendu kada su u pitanju interijeri
Marko Cindrić