NEIZOSTAVNI DIO USKRSNIH PRAZNIKA: Pogledajte kako pisanice učiniti zvijezdama blagdanskog stola

Osim što su prilika za provesti vrijeme s najmilijima, blagdani su vrijeme i kada se mnogi upuštaju u čari uređenja doma. Donosimo nekoliko ideja za uskrsne dekoracije.

Shutterstock

Blagdani su prilika kada se svi vole upustiti u čari uređenja doma pa ni Uskrs definitivno nije iznimka od toga.

Brojne su mogućnosti kako u blagdansku dekoraciju uklopiti uskršnje motive, a s nekoliko ideja dom možete urediti prateći neke od trendova koji sve više preplaljuju domove.

Uskrsno drvce je gotovo neizostavni dio blagdanskog stola. Na stol se stavlja na Veliki četvrtak, a posljednjih godina sve su kreativniji načini kako toj tradiciji unijeti dašak modernoga.

Unsplash 

Iako ne postoji pravilo koju vrstu grana bi trebalo koristiti, najčešće se koriste grane vrbe i lješnjaka, no nećete pogriješiti niti ako na stol stavile grane šljive ili pak jabuke, breze, bazge, pa čak i magnolije onda kada Uskrs pada na datume ranog proljeća.

Grane na stol možete staviti gole u široku staklenu vazu koju ste prethodno ispunili plastičnim jajima ili onima od stiropora koje se mogu kupiti u bilo kojem hobi dućanu.

A osim stavljanja u vazu, grančice se i ukrasiti. Jedan od omiljenih uskrsnih ukrasa su ljuske jaja koja najprije treba ispuhati, a žumanjke i bjelanjke možete iskoristiti za neki od finih uskrsnih recepata. Prazne ljuske tada obojite ili oslikajte i objesite na grane.

Unsplash 

Ima i drugih načina kako ukrasiti uskršnje drvce. Prava jaja mogu se potpuno izbaciti, a umjesto njih na grančicama se mogu naći ukrasi od papira ili čak lagano perje.

Neizostavni dio blagdanskog stola su i pisanice, a one uz efektne aranžmane mogu biti prave zvijezde svakog blagdanskog stola. Ove ih godine, umjesto u zdjelu, možete u nizu poredati na stol u mala gnijezda od slame ili umjetne trave. Aranžman se može upotpuniti ukrasnim zečićima i grančicama.

Ako želite bogatije mjesto za pisanice, jedna od ideja je i velika vaza popunjena šarenim cvijećem, među kojim se skrivaju ukrašena jaja. Što je više cvijeća oko njih, to će pisanice izgledati bogatije i šarenije.

Unsplash