Jestivo cvijeće koristimo kao ukras jelima, dodajemo u salate, umake. No zašto ga ne bismo iskoristili i kao dio koktela? Ne samo da će ih uljepšati i razigrati, nego će im dati i specifičnu aromu. Zato prošećite do obližnje livade ili vlastitog vrta, uberite ružu, kamilicu ili bazgu i - uživajte!
Nježna strana viskija
6 vrećica čaja od kamilice
4 šalice tople vode
4 žlice meda
90 ml viskija ili burbona
2 kriške naranče
3 kriške limuna
Svježi cvjetovi kamilice
Prelijte vrućom vodom vrećice čaja, kad se malo ohladi dodajte med te viski ili burbon. Zajedno s preostalim sastojcima protresite u shakeru, procijedite i prelijte preko kockica leda.
Margarita s ružama
5 min
1 osoba
60 ml tekile
30 ml likera od naranče
15 ml nektara od agave
30 ml sirupa od ruže
30 ml soka od limete
sol od ruže
Ubacite sve sastojke u shaker s ledom. Dobro protresite i ulijte u čašu čiji ste rub prethodno umočili u sok od limete, a potom i u sol aromatiziranu ružom. Koktel ukrasite laticama ruže.
Džin tonik s bazgom
4 min
1 osoba
60 ml gina
2 žlice likera od bazge
200-250 ml tonika od bazge
Cvijet bazge za ukras
Stavite gin i liker u shaker za koktele sa šakom leda. Promiješajte i procijedite čaše. Dopunite s 200-250 ml tonika od bazge. Poslužite ukrašeno cvijetom bazge.