Roots bar u zagrebačkoj Tomićevoj ulici jedini je bar u svijetu gdje ujutro imate jednu, a navečer posve drukčiju priču. Naime, do 16 sati Roots je juice bar, pa poslužuju svježe cijeđene sokove iz mašte i najfinije doručke u gradu, a nakon 16 sati mijenja se koncept bara, izgled, glazba, osvjetljenje, osoblje i jelovnik, pa postaju coctail bar. Iako imaju i basic koktele u ponudi, kad su kretali u cijelu priču, njihova je ideja bila – kaže vlasnik Tomislav Perko – ponuditi nešto novo i drukčije te educirati svoje goste, u čemu su itekako uspjeli. Stoga su bili idealni da ožive ljeto jednom novom poslasticom i za nas kreiraju koktel na bazi kave i O'Plant Zob Barista biljnog napitka, koji je odličan izbor za pripremu koktela zbog svoje savršene kremaste strukture i izvrsnog, punog okusa.

O'Plant koktel s kavom i Barista Zob biljnim napitkom iz bara Roots
Robert Gašpert 

'Trebalo je vremena da ljudi prepoznaju koncept, ali moramo se pohvaliti da posao ide sve bolje. Ljudi su prepoznali, ne samo koncept, već i našu cijelu, lijepo zaokruženu poslovnu priču, jer koristimo sve više domaćih proizvoda u kreiranju naše ponude, surađujemo s nekoliko OPG-ova, imamo jako puno veganskih opcija i trudimo se biti drukčiji', kaže Tomislav, koji je rado prihvatio naš izazov s O'Plant Zob Barista napitkom, budući da ne sadrži laktozu, lako je probavljiv, kremozan je i bez šećera.

O'Plant koktel s kavom i Barista Zob biljnim napitkom iz bara Roots
Robert Gašpert 
O'Plant koktel s kavom i Barista Zob biljnim napitkom iz bara Roots
Robert Gašpert 

'Naša ponuda je doista posebna. U dnevnoj varijanti izdvojili bismo smoothie bowl, jednu zdravu verziju sladoleda, koja se radi od smrznutog voća, mlijeka ili svježe cijeđenog voćnog soka i granole, koja je također domaća i koju samo za nas radi jedna gospođa iz Zagreba. I kad je koktel priča u pitanju, trudimo se biti što zanimljiviji, pa je tu puno isprobavanja prije neko što piće dođe na stol, da se dobije jedan balans okusa. Radimo vlastite sirupe i kordiale, sad ćemo početi karbonizirati svoje koktele i jako pazimo na sastojke', kaže Tomislav koji je i za naš O'Plant koktel predvidio samo vrhunske sastojke. Inače O'Plant Zob Barista biljni napitak ima bogatu pjenastu strukturu i punoću okusa, a pogodan je – osim za pripremu toplih i hladnih napitaka od kave - i za pripremu mnogobrojnih slastica.

O'Plant koktel s kavom i Barista Zob biljnim napitkom iz bara Roots
Robert Gašpert 

O'Plant koktel s kavom i Barista Zob biljnim napitkom iz bara Roots
Robert Gašpert 

'Išli smo na kombinaciju espreso martinija i ledene kave, baza koktela je O'Plant Zob Barista biljni napitak, a poseban šmek daje mu i jedan sasvim poseban liker', kaže Tomislav. Evo recepta.

O'Plant ledeni koktel

O'Plant koktel na bazi kave i barista zobenog biljnog napitka
Robert Gašpert 

Sastojci: 90 ml O'Plant Zob Barista biljnog napitka, 30 ml votke, 15 ml likera od viskija i karamele, 1 espresso shot, drobljeni led, čokoladica (za ukras)
Priprema: visoku staklenu čašu do pola napunite drobljenim ledom i dodajte redom O'Plant Zob Barista biljni napitak, votku, liker od viskija i karamele te na kraju kavu. Promiješajte slamkom i ukrasite čokoladom (karamelom).

O'Plant koktel s kavom i Barista Zob biljnim napitkom iz bara Roots
Robert Gašpert 
Oplant biljna mlijeka
Story 

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom O'Plant.