Razloga za posjeti vinske ceste Svetog Ivana Zeline tijekom godine je bezbroj, ali ljeti postoji još jedan razlog više- Kraljevina Food Summer festival.

Ovaj fantastičan, sada već prepoznatljiv događaj u srcu Zeline osmislile su i organizirale najbolje prijateljice, Ivana Puhelek, predstavnica vinarske obitelji i Ivana Škrlec, direktorica tvrtke za organizaciju evenata i iznajmljivanje paviljona Altera.

Puhelek_2-7-22_art-studio_2436.jpg
Robert Balaško, Art Studio 

Ove uspješne poduzetnice, na prekrasnom imanju vinarije Puhelek Purek organizirale su događaj koji definitivno mijenja ustaljene načine razmišljanja o Prigorju, a stanovnicima i gostima Zeline pruža novi doživljavaj ovog kraja povezivajući tradiciju i moderan pristup promocije te ovaj event stavile na kartu nezaobilaznih ljetnih događanja.

Kraljevina Food Summer festival posvećen je promociji jedinstvene sorte vina Kraljevina koja ne zaslužuje ništa manje nego kraljevski tretman. Legenda kaže da je upravo u toj zelinskoj sorti uživao i veliki skladatelj Beethoven.

Puhelek_2-7-22_art-studio_1392.jpg
Robert Balaško, Art Studio 

Posjetitelji su uživali u prekrasnom, zelenom eksterijeru uređenom kao ugodno mjesto za piknik, a na kojem se kušalo vino Kraljevina te uživalo u finim zalogajima Nekić Trucks koji su za ovu prigodu osmislili originalan sendvič Kopun BLT.

Ovo je drugo izdanje ovog događaja koje će definitivno postati tradicija zahvaljujući prijateljicama koje imaju još mnogo ideja za svoj zelinski kraj.