PRVA ZEMLJA KOJA ĆE ŽIVOTINJE ZAKONSKI PRIZNATI KAO EMOTIVNA BIĆA: Borna i Marko pozdravili hvalevrijednu odluku

Ujedinjeno Kraljevstvo mijenja zakon o životinjama, a Marko Grubnić i Borna Kotromanić otkrili su nam što misle o tome.

Instagram

Ujedinjeno Kraljevstvo zakonski će priznati životinje kao emotivna bića. Naime, tamošnja vlada donijela je niz mjera čija je zadaća zaštititi životinje.

Ove mjere uključivat će suzbijanje krađe ljubimaca, e-ogrlice koje se koriste prilikom dresure te će se na ovaj način zabraniti njihovo korištenje. Uz to, promijenit će se pravila njihovog uvoza i tako zaustaviti krijumčarenje štenaca. Ipak, neće doći do zabrane korištenja sanduka za prašenje krmača ni korištenja kaveza za perad.

Unsplash 

'Mi smo nacija ljubitelja životinja i prva smo zemlja na svijetu koja je donijela ovakve zakone. Akcijski plan za dobrobit životinja ispunit će našu obvezu za zabranu izvoza živih životinja za klanje i tov, zabranu držanja primata kao kućnih ljubimaca i donošenje novih zakona za borbu protiv krijumčarenja štenaca. Kao neovisna nacija, sada možemo napredovati više nego ikad', rekao je George Eustice, državni tajnik za okoliš za One Green Planet.

Unsplash 

O tome što misle o donošenju ovog zakona upitali smo velike ljubitelje životinja, Marka Grubnića i Bornu Kotromanić.

'Drago mi je da se zakon mijenja, jer sjećam se kada sam živio u Londonu moj najveći problem tada je bio upravo vezan za moje ljubimce', započeo je Marko.

Instagram 

'Naime, gotovo nemoguće je bilo dovesti tj. povesti sa sobom psa u UK, što je naravno za nas ljubitelje pasa bilo iznimno frustrirajuće i neprihvatljivo. Izuzetno mi je drago da se životinje tretiraju kao emotivna bića jer one to zaista i jesu. Životinje su izvor emocija i esencija ljubavi. Svakako podržavam i pozdravljam izmjenu zakona u UK ali i u EU/svijetu općenito. Moramo se brinuti za životinje i tretirati ih s puno pažnje jer upravo će nam životinje to trostruko vratiti svojim ljubavlju koja je neprocjenjiva', rekao nam je.

Borna se osvrnula na razdoblje u kojemu se nalazimo te važnosti zaštite života, ali i planeta na kojem živimo. 

Sanjin Strukić/PIXSELL 

'Živimo u vremenima ekstremnih i izazovnih iskustava čovječanstva preko Covida do rata u Ukrajini koji nam pomažu spoznati što želimo, a što ne želimo, naravno govorim o dijelu čovječanstva koji je usklađen s višim vibracijama i ekspanzijom svjesnosti te suočavanjem s niskim vibracijama jača svoju odlučnost da poduzme sve da zaštiti ŽIVOT i planetu Zemlju kao jedini nam poznati planet s optimalnim uvjetima za život'.

Story arhiva 

'Ta nastojanja protežu se od recikliranja, alternativnih izvora energije, oprez od klimatskih promjena, organskog uzgoja i naravno zaštite životinja, kao čovjeku najbližeg oblika života. Od srca pozdravljam donošenje ovog zakona, ali naglašavam da ljubav prema životinjama treba biti produžetak ljubavi prema ljudima, a ne nadomjestak iste', rekla je.