Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preview NEWS

Što učiniti kada dijete dođe doma s ušima?

Iako nisu opasne jer ne prenose bolesti, samom njihovom pojavom brzo dolazi do širenja panike

Izvor: promo

Mnogi smatraju da je borba protiv njih mukotrpna. Riječ je o ušima, sitnim nametnicima kojima se, iako su karakteristične za dječji kolektiv, vrlo lako mogu zaraziti i odrasli. Kako biste mogli reagirati na vrijeme, važno je redovito pregledavati djetetovo vlasište.

Uši su velike tek 2,5 do 3,5 milimetra, a ponekad ih je teško učiti jer su bojom slične boji kože. Pregled obavljajte pod jakim svjetlom, a možete si pomoći i povećalom.

Važno je znati da uši može dobiti bilo tko, bez obzira na dužinu kose, spol, dob i osobnu higijenu. Čak ni osobe koje farbaju kosu ili ju ošišaju na kratko nisu imune na uši, što je jedna od čestih zabluda kada su ovi nametnici u pitanju.

Kada vaše dijete dobije uši, sve što želite je riješiti ih se brzo i pritom osigurati da ih ostali ukućani ne dobiju. Uši se mogu kretati po predmetima koji se redovito koriste, kao što su posteljina, ručnici i kape. Međutim, kako bi preživjele potrebno im je ljudsko tijelo. Zato je važno da vrućom vodom operete svu odjeću i predmete koji su bili u doticaju s djetetom i, po mogućnosti, ih osušite u sušilici. Ako nemate sušilicu onda predmete ispeglajte na visokoj temperaturi jer uši i gnjide ne mogu preživjeti izlaganje temperaturi višoj od 50 stupnjeva dulje od 5 minuta.

Predmete koje ne možete oprati, a koji su bili u izravnom kontaktu, odnosno u blizini glave osobe koja ima uši, zatvorite u vreće za vakuumiranje na barem 2 tjedna.

Usišite tepihe, fotelje, kauč, sav namještaj i podove kako biste ukloniti otpale vlasi kose na kojima se možda nalaze gnjide.

Kako se riješiti ušiju iz kose?

Dobra vijest je da se ušiju možete riješiti brzo, učinkovito i sigurno, bez mukotrpnog češljanja kose. Hedrin preparati protiv ušiju mehaničkim djelovanjem uništavaju uši i gnjide iz kose, što znači da ne sadrže insekticid koji može uzrokovati iritaciju osjetljivog dječjeg vlasišta.

Izvor: Press

Hedrin Treat&Go se lako nanosi i jednostavno uklanja uši i gnjide iz kose, a dostupan je u formi spreja i losiona. Nakon nanošenja je proizvod potrebno ostaviti da djeluje na kosi 8 sati, a zatim isprati. Baziran je na vodi i praktično nevidljiv kada se osuši, stoga može ostati na djetetovoj kosi dok se igra, ide u školu ili spava.

Hedrin All in One Shampoo potpun je i jednostavan tretman za pranje kose koji se uklapa u rutinu tuširanja i kupanja. U samo 5 minuta ubija uši i olakšava iščešljavanje gnjida. Ovaj tretman otapa ljepilo kojim se gnjide vežu za vlas, stoga je dvostruko učinkovitije od samog češljanja, a kosu ostavlja čistom i svježom.

Hedrin Once spray gel uklanja uši i gnjide iz kose, već nakon jedne primjene od 15 minuta. Gusta gel formulacija se lako nanosi i nije škodljiva za kožu. Nakon tjedan dana potrebno je provjeriti da više nema uši i gnjida, a postupak se može ponoviti ako je potrebno.

Hedrin Protect&Go regenerator u spreju njeguje kosu i štiti od zaraze jer ubija uši prije no što se prime za kosu i tako sprječava širenje zaraze. Potrebno ga je koristiti redovito kada postoji rizik od zaraze ušima, odnosno kada se uši pojave u kolektivu

Hedrin medicinske proizvode je moguće koristiti koliko je potrebno jer uš neće razviti otpornost. Lako se nanose, nisu škodljivi za kožu, bez neugodnih mirisa i pesticida. Mogu se koristiti od najranije dobi, već od 6. mjeseca života, All in One šampon od 1. godine, a prikladni su i za trudnice.

Izvor: Press

HED-AD-013-20032020

Najčitanije

Najnovije

loader