Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preview NEWS

Trendovi u interijerima 2021.! Svi su super, ali jedan će biti dominantan!

Dok zbog dobro nam poznatih okolnosti prilagođavamo način života, prilagođavamo i prostore u kojima živimo! Prethodno vrući trendovi brzo će pasti u nemilost, a počet će vrijediti neka sasvim nova pravila

Izvor: Shutterstock

U 2021. jedan će trend u uređenju interijera biti dominantan, a to je udobnost! Svi svjetski dizajneri slažu se kako stvaranje doma našim utočištem na svim razinama ostaje u središtu pozornosti. I dok zbog dobro nam poznatih okolnosti prilagođavamo način života, prilagođavamo i prostore u kojima živimo, no udobnost i održivost (a to je još jedan rastući trend!) ostaju prioriteti u funkcionalnom i u estetskom smislu.
Kako točno izgleda udobnost? Razmislite, savjetuju svjetski dizajneri, o plišanom, udobnom namještaju, toplim bojama, prepunim policama s knjigama, udobnim (organskim ili recikliranim) tkaninama, unikatnim detaljima... Drugim riječima, trend je prihvatiti ono što traje, što je dobro napravljeno i što daje udobnost vašem prostoru.

Jednako kao što se plava boja vraća na 'velika vrata' u modni svijet, tako će i svijet interijera biti obojan u tom tonu. Već nekoliko godina izrađujemo sve u bijelim nijansama, a sada bi se ljudi mogli vratiti stvaranju vizualnog identiteta kroz boju. Oni koji ipak ne žele odustati od svijetlih tonova, potpuno bijelim interijerima dati će više originalnosti kombinirajući različite uzorke i teksture bijele.

Kao rezultat naše novootkrivene usredotočenosti na život 24/7, neki prethodno vrući trendovi brzo padaju u nemilost. Postoji snažan trend prema namještaju koji nije strogo ravnih linija (taj pomalo 'hladan' trend vladao je zadnjih desetak godina), udobnim sofama i tabureima, koji vam omogućavaju da s lakoćom odmarate. Taburei Fiebe sandstone Iz Pevexa dolaze u tri hit boje, koje će se savršeno uklopiti baš u svaki dom.

Tabure Fiebe sandstone (35x37 cm) dolazi u tri boje: sivoj, narančastoj i zelenoj, Pevex, 249 kn
Tabure Fiebe sandstone (35x37 cm) dolazi u tri boje: sivoj, narančastoj i zelenoj, Pevex, 249 kn
Izvor: Story

Sintetičke tkanine poput poliestera i najlona sve više gube bitku u odnosu na prirodni i reciklirani tekstil. Održivost se cijeni, a uz sve veću svijest o ekološkim problemima, dizajneri predviđaju trend rasta korištenja održivijih materijala i prirodnih tkanina u kući, poput pamuka, satenskog pamuka, lana...

Prošla su vremena glatkog porculana i jednoličnih struktura. Keramičke pločice - tako basic, a opet tako moćne - mogu uvelike podignuti svaki prostor ako odaberemo one posebne, s pričom, ručno rađene, u nekom posebnom (primjerice, marokanskom) stilu... No s obzirom na to da 'unikat' ima svoju cijenu, bit će dovoljno iskoristiti jedan zid ili dio zida i pokazati karakter.

I minimalizam pomalo odlazi u prošlost, kao i izuzetno svijetao, kataloški interijer. Dizajneri savjetuju da budemo hrabri u uređenju interijera te pokažemo karakter. To možete učiniti uz pomoć moćnog 'alata' - rasvjete. U 2021. u tom smislu vrijedi pravilo dijametralne suprotnosti, pa će tako svaki 'in' dom krasiti diskretna, gotovo nevidljiva rasvjetna tijela, koji se 'ugrađuju' u zid ili - čista suprotnost - monumentalni primjerci na granici sa skulpturalnim.

Izvor: Shutterstock

*Sadržaj nastao u suradnji s Pevexom.

Najčitanije

NAJNOVIJE

Najnovije

Najčitanije