Kolač Pandoro Početno tijesto • 65 g glatkog brašna • 33 g mlake vode • 16 g svježeg ili 5 g suhog kvasca Otopite kvasac u vodi, dodajte brašno i umijesite tijesto u kuglu. Pokrijte i ostavite sat i pol na toplom. Prvo tijesto • 120 g glatkog brašna • 30 g šećera • 1 jaje U početno tijesto stavite brašno, šećer i razmućeno jaje. Miksajte dok se ne poveže, oko 10-ak minuta. Oblikujte u kuglu, lagano premažite uljem i pokrijte prozirnom folijom. Stavite u pećnicu na 30 ˚C da se diže oko sat i pol. Drugo tijesto • 425 g glatkog brašna • 130 g šećera • 15 g meda • 8 g soli • 185 g maslaca sobne temperature • 3 jaja • 2 žumanjka • mahuna vanilije • korica jednog limuna i naranče

1. U prvo tijesto dodajte brašno, med, šećer, žumanjke, jaja, koricu citrusa i sjemenke vanilije. 2. Lagano miksajte dok se ne poveže, oko 10-ak minuta. 3. Polako dodajite maslac dok se tijesto miksa. 4. Kada dodate sav maslac, miksajte tijesto još 20 minuta. 5. Kada tijesto postane sjajno i elastično, namastite i pobrašnite kalup za kuglof i u njega rasporedite tijesto. 6. Stavite ga u pećnicu na 30 ˚C da se ponovo diže 2 i pol do 3 sata. 7. Kada se tijesto podigne malo više od 2/3 kalupa, izvadite ga i zagrijte pećnicu na 150 ˚C. 8. Pecite oko 40 minuta. 9. Preokrenite ga na rešetku i pospite šećerom u prahu.