1. Botoks je otrov
Netočno.Botoks nije otrov nego lijek koji može kontrolirati mišiće tako da ih uspava da bi drugi mišići ojačali. Koristi se u ortopediji, urologiji i svim drugim područjima gdje ima mišića, a to je skoro po cijelom tijelu. Doze koje se koriste su u estetskoj medicini su i do 100 puta manje nego u klasičnoj medicini.

2. Ako prestanem s tretmanima filerima stanje će biti gore nego prije
Netočno. Ako prestanete s aplikacijom filera i botoksa nakon jedne aplikacije izgledat ćete isto kao da ih niste koristili plus vrijeme koje ste sakrili dok su fileri imali učinak. Fileri svakom aplikacijom imaju duži rok djelovanja jer su biokompatibilni te potiču rast kolagena i novih stanica. Dugo nakon što fileri nestanu pozitivan učinak ostaje zbog stvorenog vlastitog kolagena u koži.

3. Kad prestanem koristiti botox moje lice će biti lošije
Netočno. Po prestanku djelovanja botoksa sve se vraća u prvobitno stanje, ali ipak ne u potpunosti , jer smo tijekom primjene botoksa ipak na neki način "konzervirali" našu kožu, zaštitili smo je od kontinuiranog procesa starenja i propadanja

Poliklinika Sara_RG (34).JPG
Robert Gašpert 

4. Moguće je s 1 ml napraviti korekciju više dijelova lica
Netočno.1 ml je jako malo, jedva pola čajne žličice i nije moguće napraviti korekciju takvog opsega. Važno je u koju dubinu se aplicira filer i na koji dio lica. Ako se nestručno aplicira i 3 ml mogu izgledati loše, a 10 ml vrlo prirodno. Najvažnija je pravilna tehnika, koja se postiže kontinuiranim usavršavanjem i dugogodišnjim iskustvom liječnika koji vrši aplikaciju.

5.Bilo tko može aplicirati filere
Netočno.Filere mogu i smiju aplicirati isključivo doktori medicine i stomatologije koji su prošli za to predviđenu edukaciju i dobili licencu od Hrvatskog društva za estetsku medicinu pri Hrvatskoj liječničkoj komori i to samo u zdravstvenim ustanovama. Kozmetičarke, frizerke, medicinske sestre, veterinari i ostali nemaju potrebne kompetencije

6. Ako koristim skupe kreme ne trebaju mi estetski tretmani
Netočno.Redovna njega vrhunskim preparatima pridonijet će smanjenju nastanka znakova starenja, umanjiti postojeće bore i posvijetliti mrlje, no proces starenja se ne može usporiti kao s metodama neinvazivne estetske medicine.

7. Estetski tretmani namijenjeni su samo zreloj koži
Netočno.Prevencija je najbolje što možete učiniti za svoju kožu.Počnete li s estetskim tretmanima prije nego na licu vidite ozbiljne, duboke znakove starenja, ostvarit ćete dvostruko djelovanje – postojeće bore i nepravilnosti ćete ukloniti, a djelovat ćete i na usporavanje budućih. Dokazano je kako redovito apliciranje hijalurona potiče proizvodnju kolagena, djeluje na kvalitetu, debljinu i punoću kože, što će nastaviti donositi koristi i dugo nakon što se fileri razgrade. Također, brojni su tretmani namijenjeni korekciji mrštenja, neujednačenog položaja obrva i slično, pa nema razloga vjerovati kako su posjeti estetskim liječnicima namijenjeni samo za dame u zrelim godinama.

Poliklinika Sara_RG (33).jpg
Robert Gašpert 

Tim Poliklinike Sara s velikim entuzijazmom i strašću brine o zdravlju i ljepoti žena: mr.sc. Sandra Kovačević, spec. ginekologije i opstetricije i ekspert za neinvazivnu estetsku medicinu i Mia Musulin, asistentica

8.Hijaluronski fileri dovode do umjetnog izgleda lica
Netočno. Pravilno apliciran filer od strane stručne osobe sa smislom za proporcije i estetiku nikada neće rezultirati umjetnim izgledom.

9.Tretman razvija ovisnost o hijaluronu
Netočno.Tretmani postaju rutina koju provodimo da izgledamo ljepše, Depilacija, farbanje kose, geliranje noktiju i ugradnja umjetnih trepavica nisu ovisnosti, pa tako ni metode neinvazivne estetske medicine.

10.Ne smije nitko znati da idem na botoks i filere, to je sramota
Potpuno krivi stav. Fileri i botoks ne bi trebali biti tabu tema, niti treba osuđivati nekoga zbog toga što ide na tretmane. Danas sve ćešće vidimo žene kojima ne možemo odrediti dob jer izgledaju vrlo mladoliko. Zna se u kojoj dobi se događaju promjene u fizionomiji lica zbog starenja..Ukoliko ih potpuno nema ili su jako reducirane može se pretpostaviti da je osoba na sebi radila. I kad obojite kosu skrivate sijede za koje svi znaju da ih imate i s tim nemate problem, zašto bi trebali imati problem ako s filerom podignete jagodice, popunite usnice, definirate liniju čeljusti ili obrišete bore oko očiju i između obrva, te na čelu s botoksom? Najvažnija je mjera, realna očekivanja i liječnik koji će vas usmjeravati i savjetovati da ju ne izgubite.

Više o ovoj temi: Poliklinika Sara, Ljudevita Posavskog 36 b, Zagreb, +385 1 3770 527, info@poliklinika-sara.hr; www: www.poliklinika-sara.hr