Žene u 50-ima trebaju izbjegavati ove parfeme: Donosimo i listu top mirisa koji će vas instant pomladiti

Ono što žene starije od 50 imaju, a one u 20-ima nemaju je mudrost, iskustvo, samopouzdanje, vjerodostojnost i izgrađen stil u svakom smislu, a to je upravo ono što bi parfemi koje nose trebali utjeloviti.

Shutterstock

Nekada je prva asocijacija na 'parfeme za starije žene' bila ruža. Ovako su najčešće mirisale naše majke i bake, utkavši ovaj cvijet duboko u naša sjećanja iz djetinjstva.

Vremena su se promijenila – žene su postale emancipiranije, osvještenije, samosvjesnije, a samim tim i naš ukus se promijenio.

Sad znamo da godine nisu prepreka ni za što, bilo da se radi o stilu ili njezi. Kratka haljina, štikle ili crveni ruž? Možete ponijeti apsolutno sve što želite ako se u tome osjećate dobro.

Ipak, neke bi arome trebale izbjegavati žene u 50-ima jer im mogu dodati godine.

1. Teške cvjetne arome

Parfemi s jakim cvjetnim notama, poput jasmina ili đurđica, mogu djelovati preozbiljno i klasično, što nije idealno za žene u pedesetima. 

Shutterstock 

2. Jantar

Jantarne note, iako se često povezuju s elegancijom, mogu vam produžiti godine života. Njegovo bogatstvo i dubina djeluju preozbiljno i mogu vas učiniti starijima.

3. Intenzivne drvenaste note

Parfemi s jakim drvenim notama, poput cedra ili sandalovine, mogu biti previše klasični za one koji traže dašak svježine i vitalnosti u mirisu.

Story 

4. Kožne note

Mirisi s notama kože mogu dati dojam ozbiljnosti i zrelosti.

5. Preslatka aroma

Izrazito slatki parfemi nisu poželjni u zrelijim godinama jer vas mogu dodatno postarati.

A ovo su parfemi koji će vas pomladiti: 

Davidoff Cool Water Woman

Hrvatska pošta 

Lancome La Vie Est Belle

Douglas 

Nina Ricci Nina

notino 

Dolce & Gabbana Light Blue

dm  DOLCE&GABBANA/ Light Blue/ 36,90 €

Armani Acqua Di Gioia

notino