Ni sama ne vjeruje koliko su narasle: Trik Tamare Kalinić za duže trepavice i obrve skoro je besplatan

Navikli smo da srpska influencerica preporučuje luksuzne proizvode za njegu kože, ali sada je otkrila da je njezina nova tajna ljepote jednako pristupačna.

Instagram

Influencerica Tamara Kalinić stekla je svjetsku popularnost kao jedna od najutjecajnijih trendseterica današnjice, a svoje najnovije modne kombinacije i savjete za njegu svakodnevno dijeli na Instagramu. Uglavnom je riječ o odjeći i proizvodima luksuznih brendova s ​​kojima radi, no Tamara je sada napravila iznimku i otkrila jedan svoj trik za koji vam ne treba posebno dubok džep.

Naime, influencerica je podijelila selfie na kojem se vidi da su joj obrve i trepavice jako bujne te objasnila da se iza toga krije ricinus!

Instagram 

'Ljudi, doslovno ne mogu vjerovati kako su mi narasle obrve i trepavice', napisala je. 'Možete koristiti bilo koje hladno prešano koje nađete.'

Nije otkrila koliko je dugo i kako koristila ricinusovo ulje za brži rast dlake, no pokazala je doista impresivne rezultate.

Ubrzava li ricinusovo ulje rast dlake?

Ricinusovo ulje općenito se smatra sigurnim i dosta se često koristi na našim prostorima u te svrhe, no medicinska platforma Healthline piše kako još uvijek nema dokaza da će ono doista potaknuti rast trepavica i obrva.

Stručnjaci su otkrili da ricinolna kiselina, kemijski spoj koji čini gotovo 90 % ricinusovog ulja, može pomoći u zaustavljanju gubitka kose.

Studija objavljena 2012. u medicinskom časopisu Science Translational Medicine otkrila je da je protein prostaglandin D2 prisutan u visokim razinama kod muškaraca koji gube kosu i jedan je od čimbenika koji sprječava ponovni rast kose.

Shutterstock 

Druga je studija otkrila da ricinolna kiselina može pomoći u blokiranju prostaglandina D2, što bi moglo rezultirati novim rastom kose, no potrebno je više studija.

Široko se koristi u kozmetičkoj industriji jer ima hidratantna svojstva, ali ne začepljuje pore i ne izaziva iritacije (osim kod osoba koje su alergične na njega, što je rijedak slučaj).

Ako niste alergični na ricinusovo ulje, ovaj trik svakako vrijedi isprobati, a vrlo je važno da ne dopustite da vam sklizne u oko. Ako se to dogodi, svakako ga temeljito isperite.

Kako biste bili sigurni da je za vas sigurno koristiti ricinusovo ulje, 24 sata prije nanošenja na trepavice i obrve, nanesite malo ulja na kožu i ostavite da odstoji, piše Glossy