Prije nego što rješenje za duljinu i volumen svojih trepavica potražite u umjetnim trepavicama i novim popularnim metodama nadogradnje, razmislite na trenutak je li to doista sve što imate na raspolaganju. Srećom, priroda u ovom slučaju daje vrlo dobru alternativu, a evo jedne...

Ricinusovo ulje za prirodni rast trepavica

Ricinusovo ulje se od davnina koristi za njegu lica. Sadrži višestruko nezasićene masne kiseline, prvenstveno ricinoleinsku kiselinu. Prodire duboko do korijena trepavica i potiče njihov ponovni rast.

Ricinusovo ulje
Shutterstock 

U čemu je još tajna ovog ulja?

Ricinusovo ulje savršeno hidratizira cijelu trepavicu od korijena do vrha. Na taj način oslabljena dlaka dobiva potrebnu vodu, ali i hranjive tvari. To dovodi do njene potpune regeneracije. Ista je stvar ako je ostao samo folikul dlake.

Kako ricinusovim uljem ubrzati rast trepavica na prirodan način?

Umočite četkicu od maskare (može i onu koju koristite, ili staru) u pripremljeno ulje i rutinski namažite trepavice kao što biste to činili kad se šminkate. Pazite da lijepo prekrijete cijelo područje trepavica, i gornje i donje.

Nakon što ga nanesete i na gornje i na donje trepavice, možda će vam biti malo teško otvoriti oči – već smo naglasili da je ulje izrazito gusto.

Trepavice
Shutterstock 

Ako ste koristili četkicu od nove maskare, samo je vratite na mjesto kao i inače.

Možete čak dodati malu količinu ricinusovog ulja u svoju maskaru da je osvježite ili razrijedite ako je stvrdnuta ili tvrda i teško se razmazuje.

Međutim, rezultate ne možete očekivati ​​odmah, već nakon nekog vremena. Očekivani vremenski period za koji možete primijetiti značajne rezultate je dva mjeseca. Iskustva ljudi koji su isprobali ovo neobično ulje govore da je vrijedno strpljenja.