Naglašava svaku boru i liniju: Imate li više od 50 godina ovo sjenilo izbjegavajte, postarat će vas

Ako imate više od 50 godina, bilo bi dobro izbjegavati ovu vrstu sjenila koja naglašavaju sve nepravilnosti i znakove starenja.

TopFoto / Topfoto / Profimedia

Kad dođete u zrele godine ponekad vam više šminka koju ste rado koristili u mladosti neće dati isti efekt kao nekad, a događa se i da vam neki proizvod može djelovati potpuno suprotno.

To, naravno, ne znači da se trebate odreći šminkanja pa ni kreativnosti kad je riječ o nanošenju make upa, već samo da sad morate malo pažljivije birati što ćete stavljati na svoje lice.

Svakako, prvi preduvjet dobre kvalitete kože je pravilna njega i ustrajnost u korištenju odgovarajućih kozmetičkih proizvoda. Kad to ispunite, onda se možete posvetiti odabiru kvalitetnog make upa koji će istaknuti sve vaše adute.

Profimedia 

Ako imate više od 50 godina i želite istaknuti oči bez da usput naglasite i bore, neka biste sjenila ipak trebali izbjegavati.

1. Izbjegavajte svjetlucava sjenila

Vizažistica Kerrin Jackson kaže da je istina da su make-up proizvodi s metalik sjajem u trendu, ali ističe i da mogu izgledati 'oštro' na zreloj koži, a svjetlucava sjenila često mogu stvoriti efekt koji je bio nije izvorna namjera.

Shutterstock 

'Zbog čestica koje reflektiraju svjetlost, ova vrsta sjenila može istaknuti svaku boru, liniju ili teksturiranu površinu koju obično pokušavate ublažiti šminkom', ističe ona.

Meredith Boyd se slaže. 'Izbjegavam pretjerano svjetlucava sjenila', kaže ona, dodajući da više voli 'koristiti sjenilo s bisernim završetkom'

2. Isprobajte neutralna mat sjenila

Vaša najbolja oklada za laskavi izgled šminke na zrelijoj koži, prema Kerrin, je odlučiti se za neutralne mat boje. Ako ipak želite nositi svjetlucavo sjenilo, ona savjetuje da isprobate kremasti proizvod koji će bolje ležati na koži.

Shutterstock 

Meredith se slaže i također preporučuje sjenilo s bisernim završetkom jer 'nije ni mat ni svjetlucavo, već nešto između.' Ona dodaje da ovakvo sjenilo ima 'najbolje od oba svijeta jer s lakoćom klizi po kapcima te ne naglašava bore i nabore kapaka', piše Elle.rs.