Mnoge dame, osobito ako su u zrelijim godinama, nastoje, pomoću odabira frizure, odjeće i šminke, postići mlađi izgled i skinuti godine s lica.

Što se tiče šminke, odabir prave nijanse ruža za usne može biti ključni faktor koji pridonosi svježem i mladolikom izgledu. Iako svaka žena ima svoj jedinstveni stil, postoji jedna nijansa ruža koju žene u 50-ima često moraju izbjegavati. Riječ je o intenzivnoj tamno smeđoj ili tamnoljubičastoj nijansi ruževa.

Make up trendovi za jesen i zimu 2023.
Shutterstock 

Iako ove boje mogu biti iznimno atraktivne i elegantne, ženama u 50-ima nerijetko vizualno mogu dodati nekoliko godina. Tamne nijanse ruževa često naglašavaju fine bore oko usana i mogu naglasiti bore na licu. Umjesto da osvježi izgled, ova nijansa može privući pozornost na nepravilnosti na usnama ili oko usana, učiniti ih vizualno manje punima i istaknuti godine.

Kakve nijanse ruževa birati u pedesetima?

Umjesto toga, žene u 50-ima mogu odabrati nježnije nijanse ruževa, poput ružičaste, boje breskve ili svjetlijeg koralja. Ove će nijanse osvježiti izgled, dodati sjaj licu i naglasiti ljepotu bez isticanja neželjenih crta.

Cate Blanchett
Fati Sadou/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Važno je napomenuti da nema strogih pravila kad je šminka u pitanju. Svaka bi se žena trebala osjećati ugodno i samouvjereno sa šminkom koju nosi. Ponekad eksperimentiranje s bojama i teksturama može biti zabavno i osvježavajuće. Ipak, ako je cilj postići mlađi, svježiji izgled, odabir nježnijih nijansi ruževa može biti od koristi, piše Stil.