Želite li zadržati vitku liniju ili se riješiti suvišnih kilograma, morat ćete pripaziti na prehranu i na to što unosite u organizam, a ovo dvostruko vrijedi za žene u zreloj dobi kad se metabolizam usporava i kad je lako skupiti višak kilograma.

Neki radije pribjegavaju brzim dijetama, no ako želite trajne rezultate, morat ćete promijeniti navike i obratiti pozornost na to kakve namirnice unosite, u kojoj količini i u koje vrijeme. 

Kako smršavjeti nakon 50. godine
pexeles 

Stručnjaci tvrde da biste večeru trebali jesti otprilike dva sata prije odlaska na spavanje. Za posljednji obrok u danu obično se biraju namirnice koje su lako probavljive, a mi smo za vas odabrali 3 večere koje su neodoljivo ukusne, čuvaju liniju i ne dodaju kilograme.

1. Piletina s kvinojom i povrćem

Sastojci: 

• 2 pileća filea
• 1 šalica kvinoje
• 2 mrkve nasjeckane
• 1 crvena paprika izrezana na kolutove
• 1 žlica maslinovog ulja
• sol, papar, origano po ukusu

Jelo s kvinojom
Shutterstock 

Priprema:

Piletinu posolite, popaprite i pržite na malo maslinovog ulja dok ne porumeni.

U drugom loncu skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju. Na istom maslinovom ulju popržite mrkvu i crvenu papriku. Povrće pomiješajte s kuhanom kvinojom i poslužite uz pečenu piletinu.

2. Losos s pireom od cvjetače

Sastojci:

• 2 fileta lososa
• 1 glavica cvjetače
• 2 žlice maslaca
• sok od pola limuna
• sjeckani peršin
• sol i papar po ukusu

Losos pire od cvjetače
Shutterstock 

Priprema:

Losos začinite solju, paprom i sokom od limuna, pa pecite u pećnici dok ne postane sočan. Skuhajte cvjetaču, pa je pasirajte - dodajte maslac, sol i papar. Losos poslužite na podlozi od pasirane cvjetače, a možete ga posuti i peršinom.

3. Integralna tjestenina s povrćem

Sastojci:

• 200 g integralne tjestenine
• 1 tikvica, narezana na tanke trakice
• 1 nasjeckana crvena paprika
• 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
• 2 žlice maslinovog ulja
• nasjeckani bosiljak
• origano
• sol, papar po ukusu

Tjestenina s povrćem
Shutterstock 

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Na srednje jakoj vatri popržite češnjak na maslinovom ulju pa dodajte povrće, pospite bosiljkom, origanom, soli i paprom i kuhajte dok sastojci ne omekšaju. Pomiješajte s kuhanom tjesteninom i poslužite toplo, piše Stil.