Kat praktički nema bora na licu i tvrdi da joj često govore da izgleda puno mlađe nego što jest. Tvrdi da je za njen mladenački izgled zaslužna tehnika protiv starenja koju je započela u ranim dvadesetima.

Za sprječavanje bora potrebna vam je samo rola ljepljive trake koju možete kupiti bilo gdje, kaže Kat.

'U svijetu ljepote volimo koristiti izraze 'nehotičan pokret' i 'dobrovoljni pokret', što znači da možete svojevoljno pomicati obrve i praviti izraze lica, ali mi to često radimo nenamjerno. Nemate pojma koliko često to radite tijekom dana i svi ti nevoljni pokreti uzrokuju bore koje ćete imati do kraja života,' kaže Kat.

@shinebykatjames Reply to @shellssweets #forehead#botox#tapetraining#aginggracefully#skincareroutine#shinemalibu#blog#trending♬ Calm LoFi song(882353) - S_R

Zato se okreće ljepljivoj traci. Kat, koja je inače kozmetičarka, dodala je kako ju je ovoj tehnici naučio stručnjak za njegu kože dr. Brandt i od tada je prakticira.

Prvo uzmite četiri komada trake. Provjerite je li vam lice svježe oprano i osušeno, a zatim zalijepite prvi komad trake izravno na sredinu obrva.

Zatim stavite komad trake iznad svake obrve vodoravno, a zadnji komad trake trebao bi ići vodoravno preko vrha vašeg čela.

Ako počnete praviti nehotične pokrete, traka će se početi zatezati i podsjetit će vas da stanete. S vremenom će vam to pomoći da kontrolirate izraze lica i dugoročno spriječite bore, tvrdi Kath.

Komentari su bili podijeljeni oko njenog savjeta. Neki su bili oduševljeni ovim trikom, dok su drugi tvrdili da lice bez bora nije vrijedno toga da ne pokazujemo emocije.

'Nikad ne bih mijenjala emocije za lice bez bora', napisala je jedna žena, prenosi zadovoljna.rs.