Nažalost, pripravak koji vraća godine unatrag još nije izumljen. Istina je da razni tretmani poput botoksa, mezoterapije i hijaluronskih filera mogu nakratko popraviti stvari i izglačati poneku boru, ali ni to ne traje zauvijek. Zato je važno brinuti se o sebi, to zaista ne oduzima previše vremena, a znači puno.

Loša prehrana i cigarete, malo sna i stres glavni su neprijatelji lijepog tena, znaju to i ptice na grani. Kada je riječ o damama iznad pedesete, potrebno je puno više pažnje, vremena i truda kako bi njihova koža ostala elastična, sjajna i lijepa. Jer samo ako su njegovani, onda bolje izgledaju i bolje se bore.

Cindy Crawford, 57 godina

Cindy Crawford
Instagram 

Otkako sam ušla u menopauzu koža mi je suša pa svaki dan nanosim hranjivu masku, serum s vitaminom C koji briše mrlje i hidratantnu kremu. Pijem kolagen za elastičnost kože i vitaminske dodatke. Redovito nanosim pakung na kosu, bojim je u boju meda i izvučem pokoji pramen. Što se šminke tiče, koristim samo krem ​​proizvode jer oni u prahu istaknu svaku boru, tako su me vizažisti naučili. I znate što, ako me već pitate koja je tajna lijepih žena, reći ću vam: ako su sretne i zadovoljne sobom, zdrave, voljene i često nasmijane – to je to!

Sharon Stone, 65 godina

Sharon Stone
Harry Rutter / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Ne zamaram se modom, moguće me je sresti najopuštenije, bez frizure i šminke. Prije sam jako pazila na svoj izgled jer su svi očekivali da uvijek blistam. Ne više. Bore ne skrivam, imam ih. Svoju ljepotu njegujem iznutra raznolikom prehranom koja uključuje puno voća i povrća. Pijem puno vode, lice mi se sjaji jer je hidratizirano. Svaki dan hodam pet kilometara. Svakodnevno na lice stavljam serum i kremu s retinolom, a zatim i toniranu kremu. Sama se šišam, a kad mi fali - zaližem kosu. Obožavam parfeme, najviše volim Chanel br. 5.

Salma Hayek, 56 godina 

Salma Hayek
Instagram 

Koža se hrani iznutra, stoga je važno da se prehrana temelji na voću i povrću te puno, puno tekućine. Ne štedite na kremama i serumima, višestruko će vam se isplatiti. Bora se ne treba sramiti. Ako ih već imate, istaknite svoje ostale atribute. Vježbanje je jednako važno. Malo lagane vježbe svaki dan sasvim je u redu - više volim plivanje. Šminkam se samo kad moram, uglavnom kada su u pitanju javna događanja. I za kraj jedan važan savjet za dame: Ako ne želite da se vidi sijeda kosa, nemojte nositi naočale na vrhu glave!

Joan Collins, 90 godina 

Joan Collins u Londonu
Profimedia 

Nikada si nisam dopustila da se bilo gdje pojavim neuredna. Elegancija je ono što ženu čini damom. Recimo, kad nemam frizuru – stavim šešir. Fenomenalan detalj na ženi je i krupni nakit. Što se njege tiče, prije sam koristila skupe preparate, ali više ne, jer sam shvatila da cijena ne određuje kvalitetu. Dovoljni su mi mlijeko za tijelo i krema za lice. Što se tiče kose, ona bi trebala biti čista, voluminozna i bez stršenja sijedih vlasi. I da – u zrelim godinama žena nikako ne smije zapustiti zube.