Skandinavke uvijek izgledaju mladoliko i nikad se ne debljaju: Ovo su tajne njihova izgleda, 1 stvar nikad ne jedu

Saznajte kako se Skandinavke njeguju i koja je tajna njihove mladolikosti.

Instagram

'Snježne kraljice' osvajaju svojom ljepotom koja se često krije u običnoj njezi. Otkrivamo tajne švedskih, finskih, danskih i norveških ljepotica te u čemu je tajna njihovog mladolikog izgleda.

Skandinavke se uglavnom povezuju s minimalizmom. Štoviše, ne radi se samo o stilu života, već io stilu, kao i navikama u ljepoti. Finske, Norvežanke, Šveđanke i Dankinje njeguju svoju prirodnu ljepotu i održavaju je kroz cijeli život jednostavnim rutinama.

Dinendra Haria / Alamy / Alamy / Profimedia 

Mnogi od njih jutro počinju pranjem lica hladnom vodom. Ovim postupkom možete potaknuti metabolizam, smanjiti otekline i, naravno, konačno se razbuditi, oraspoložiti i sabrati misli. Da, podočnjake i posljedice zabavnog noćnog izlaska nećete moći izbrisati umivanjem lica, ali lice možete itekako dobro osvježiti.

Mnogi kozmetolozi savjetuju korištenje filtrirane ili flaširane vode za ovaj ritual, koja se prethodno mora ohladiti u hladnjaku. Druga mogućnost: unaprijed pripremite kockice leda u koje možete dodati peršin, kamilicu ili šipak.

U domovima skandinavskih ljepotica nikada nećete pronaći desetak staklenki s različitim kozmetičkim proizvodima. Na toaletnom stoliću bit će minimalna količina krema, seruma i losiona koji nisu samo učinkoviti, već i ekološki prihvatljivi. Prije nego što napuni svoju kozmetičku torbu, svaki stanovnik sjeverne zemlje pažljivo će proučiti sastav kozmetike i saznati jesu li testirani na životinjama.

MIKE COPPOLA / GETTY IMAGES / PROFIMEDIA 

Danska manekenka Josephine Skriver rekla je da svakodnevno tonizira kožu kiselim koncentratima, enzimima i antioksidansima, nanosi serume s vitaminima C i E, koristi hidratantnu kremu i termalnu vodu koja umiruje i obnavlja dermis, a također povećava njegova zaštitna svojstva.

Prirodni sastavi koji uključuju ekstrakte bobica, morskih algi, bilja ili gline obavezni su za djevojke sa sjevera. Skandinavke često same rade maske i pilinge prema provjerenim receptima. Zahvaljujući principu svjesne konzumacije, ne troše ogromne količine novca na nove kozmetičke proizvode, koji se često pokažu kao besmislica, i uvijek točno znaju na čemu će im koža biti zahvalna.

U Finskoj postoji izreka: 'Kada ste sretni, vaše lice zrači sjajem koji se ne može postići šminkom.' Zbog toga u skandinavskim zemljama rijetko vidite djevojku s jakom šminkom. Svatko se nastoji osloniti na hidratiziranu i zdravu kožu.

Instagram 

'Kraljice sjevera' nisu manje pažljive prema njezi kože ruku i stopala nego prema licu. Zahvaljujući navici redovitog nanošenja kreme, manikure i pedikure (čak i higijenske, bez premaza) i utrljavanja voska u kutikule, ti dijelovi tijela uvijek izgledaju njegovano.

Kad je riječ o njezi kose, ova je rutina jedna od omiljenih kod Skandinavki. Činjenica je da su Šveđani, Norvežani, Danci i Finci uglavnom plavokosi, pa stoga njihova plava kosa zahtijeva posebnu pažnju. Sjeverna klima je svim djevojkama u tim krajevima usadila naviku pažljivog odabira šampona i drugih proizvoda za njegu. Na primjer, njihova crna lista uključuje šampone sa sulfatima i parafinima, koji oduzimaju vlagu kosi, što dovodi do tuposti i suhoće.

Vanjska njega samo je mali dio koji omogućuje Skandinavkama da zadrže svoju mladost i privlačnost. Nikada ne zaboravljaju da ljepota dolazi iznutra, stoga ove ljepotice ne posvećuju ništa manje (ako ne i više) pažnje svom mentalnom zdravlju i prehrani.

Stoga u rasporedu svakog stanovnika sjeverne Europe postoji stavka o posjeti sauni. U mnogim domovima kupaonica je podijeljena na tuš i parnu sobu, gdje se možete opustiti nakon radnog dana i brinuti o svojoj ljepoti. Sauna ne samo da pomaže učinkovito očistiti pore i ukloniti toksine iz tijela, već i tonira kožu i smanjuje težinu. Neka su istraživanja pokazala da kuhanje na pari također pomaže stabilizirati pH regulaciju kože i smanjiti proizvodnju sebuma, čiji višak može izazvati upalu.

TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ako govorimo o prehrani, glavna tajna skandinavske prehrane leži u jednostavnom pravilu: 'Ono smo što jedemo'. Za žene u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj i Finskoj zdrava prehrana znači dobro zdravlje. Stoga ključ čiste i blistave kože leži u omega masnim kiselinama i proteinima koji potiču sintezu kolagena i elastina u koži, kao i keratina u kosi. Ovaj vitaminsko-mineralni naboj nalazi se u velikim količinama u masnoj sjevernoj ribi, o čijoj se dobrobiti ne može raspravljati.

Vole salate od svježeg povrća, kao i bobičasto voće, žitarice, orašaste plodove i raženi kruh. Svi ovi sastojci smatraju se gotovo superhranom, koja uz redovitu konzumaciju Skandinavkama daje osmijeh na lice kada pogledaju svoju blistavu kožu u ogledalu.

Švedska manekenka Elsa Hosk je j jednom je rekla da je godinama razvijala svoju prehranu. Dakle, u ime ravnog trbuha i čiste kože, nutricionistica je zvijezdi zabranila konzumiranje mliječnih proizvoda:

'Moje najveće nutricionističko otkriće bilo je koliko su mlijeko i mliječni proizvodi loši za nas. Bilo mi je nevjerojatno teško, jer u mojoj domovini, Švedskoj, život je gotovo nemoguć bez mlijeka i sira.'

Ervin Monn / imago stock&people / Profimedia 

Glumica Rebecca Ferguson stroga je prema sebi kada je hrana u pitanju. Zvijezda je svojedobno izjavila kako se već nekoliko godina pridržava svoje prehrane koja se uglavnom sastoji od ribe koju love lokalni ribari i mesa kupljenog od farmera. Rebeccin omiljeni desert je puding od chia sjemenki, a ona jednostavno ne može bez ukusnih i zdravih proizvoda od kokosa.

Još jedna skandinavska tajna ljepote je kvalitetan san. Glumica Alicia Vikander je rekla:

'Mama je uvijek govorila da postoji jedan glavni način da ostaneš zdrav i dobro izgledaš. Dovoljno spavaj! Kao dijete me slala u krevet u sedam i trideset navečer. A na moje proteste, odgovorila je: 'Znaš, dušo, ako se ne navikneš da u svemu slijediš određenu rutinu, bit ćeš mrzovoljna i razdražljiva. Kako sam starila, shvatila sam da je bila u pravu'.

I ne zaboravite jedan jednostavan sastojak koji pomaže Skandinavcima da očuvaju mir i uživaju u svakom trenutku. Život prema pravilima lagome (koncept koji potječe iz Švedske) pomaže smanjiti stres, poboljšati zdravlje i poboljšati kvalitetu vašeg života. Zapamtite da ako se unutarnji resurs potroši, onda, nažalost, nema potrebe govoriti o bilo kakvoj vanjskoj ljepoti i mladosti, piše Stil.