Znanstvenici su proveli istraživanje zahvaljujući kojem su otkrili da arapske žene imaju najnjegovaniju kožu. Zbog ovih 5 pravila izgledaju mladoliko i u šestom desetljeću.

5. Guste obrve

Arapske dame imaju guste obrve koje njeguju posebnim uljima. Rijetko će posegnuti za pincetom, a obrve su im i u poznim godinama uglavnom prirodne.

4. Olovka za oči

Jedino što Arapkinje pokazuju svijetu su oči, a često su uokvirene crnom olovkom za oči, što dodatno ističe njihov mističan pogled.

3. Posjet hamamu

Hamam
Shutterstock 

Orijentalne kupke savršeno čiste kožu i uklanjaju toksine iz tijela. Kada se žena znoji, uklanja se gornji i oštećeniji sloj kože, što će koži lica i tijela dati dodatni sjaj, elastičnost i glatkoću.

2. Njega zuba

Arapkinje uvijek imaju snježno bijele zube, a razlog tome leži u jakoj oralnoj higijeni. Mnogi vjeruju da je pranje zuba u Europu stiglo iz arapskih zemalja. Dentalnu higijenu nastoje održavati prirodnim sredstvima.

1. Kvalitetna kozmetika na bazi ulja

Arapkinja
Shutterstock 

Arapkinje preferiraju prirodnu kozmetiku za njegu kože i kose. Da bi kosa bila sjajna i duga, mažu je posebnim uljima. Isto vrijedi i za tijelo koje se maže i masira maslinovim uljem. Ulje tamjana, ružino ulje i bademovo ulje umiruju kožu čineći je nahranjenom i zdravom, piše Stil