Kardigani su hit jeseni: Provjerila sam kako u stvarnosti izgledaju najpopularniji primjerci, pripazite s ovim iz Zare

Zlatni gumbi su hit jeseni 2024. godine, a najviše ih viđamo upravo na kardiganima. Neke od hitova sezone odlučila sam probati u sklopu naše rubrike STORY FASHION PATROLA.

Story, Press

Jesen je u punom jeku, a kišni dani idealno su vrijeme za ušuškati se u kardigane koji ove sezone dolaze u posebnom izdanju. Oni su apsolutni jesenski 'it' komad jer, osim što su nam griju tijekom hladnijih dana, odišu udobnošću i toplinom. 

Obožavamo ih jer ih možemo nositi na poslovnim sastancima, ali i u nešto ležernijim prilikama. Na kardiganima koje ćemo nositi tijekom jeseni 2024. istaknuli su se zlatni gumbi. Ovih dana viđamo ih na policama svih high street trgovina, a u sklopu naše rubrike STORY FASHION PATROLA odlučila sam umjesto vas isprobati ih i odabrati one najljepše. Moj zaključak isplati li ih se kupiti, pročitajte u nastavku.

Napominjemo da ćete u ovoj rubrici naći samo iskrene i objektivne preporuke, a recenzije su iskrene i nisu plaćena reklama.

1. ZARA PLETENI KARDIGAN S PREKLOPIMA/ 29,95 EURA

zara 

Ovaj pleteni kardigan s preklopima dolazi u elegantnoj bež boji, a zbog preklopnog ovratnika ljubiteljice mode svrstale bi ga u trenutačno popularni 'old money' stil. Materijal je čvrst, no istovremeno vrlo udoban na koži. Zlatni gumbi na bež podlozi definitivno podižu ovaj kardigan na višu razinu te ga čine idealnim i za svečane prilike.

Iako se na prvu pogled činilo da će biti prekratak, moja uobičajena 'S' veličina na kraju je ipak pristajala savršeno uz tijelo. Uzimajući sve u obzir, ovaj kardigan ocijenila bih s 5/5.

privatna arhiva 

2. ZARA PLETENI KARDIGAN S GUMBIMA ZLATNE BOJE/ 29,95 EURA

Bordo je definitivno boja koja će obilježiti jesen 2024., stoga nije mogla zaobići niti kardigane. Baš poput prethodnog, i ovaj kardigan izrađen je od pletiva. Ipak, svakako preporučujem ne nositi ga samostalno, već s potkošuljom ili kratkom majicom ispod njega, budući da je materijal pomalo grub za golu kožu.

zara 

S druge strane, bordo boja u kombinaciji sa zlatnim gumbima uistinu odaje 'cozy' dojam kakvom svi težimo u ovo doba godina. Iako prati liniju tijela, nije priljubljen uz njega, što je ključan faktor za potpunu udobnost. Uzimajući sve u obzir, ovaj kardigan ocijenila bih s 4/5.

privatna arhiva 

3. H&M PLETENI KARDIGAN S PRUGAMA/ 49,99 EURA

HM 

Ovaj treći kardigan po redu dolazi po nešto višoj cijeni, što se u ovom slučaju ogleda i u kvaliteti. Iako ne mogu reći da se udobnost materijala previše razlikuje od prvog, bež kardigana iz Zare, ipak je ponešto lakši na ramenima, što pridodaje udobnosti.

Zlatni glumbi savršeno 'razbijaju' klasične crno-bijele pruge te je savršen i za svečane i za ležerne prilike. Uzimajući sve u obzir, ovaj kardigan ocijenila bih s 5/5.

privatna arhiva