SVE DELICIJE NA JEDNOM MJESTU: Fooling Around Sparkling Edition donosi uživanje uz bogat program i vrhunsku hranu

Svi putevi ovog prosinca vode na kultnu terasu Oleander hotela Esplanade, gdje možete isprobati najukusnija jela dokazano najboljih chefova Hrvatske
Foto: Sandro Sklepić

Adventsko izdanje Zagrebu najbolje pristaje, a odjevena u blagdansko ruho Oleander terasa hotela Esplanade već treću godinu zaredom blista posebnim sjajem. Početkom prosinca otvoren je adventski festival Fooling Around: Sparkling Edition u čijem će bogatom programu i vrhunskim delicijama s potpisom, uz nazdravljanje biranim pjenušcima, sve do 1. siječnja 2024. uživati svi koji prosinac žele ispuniti trenucima za pamćenje.

Foto: Sandro Sklepić

Chefica Ana Grgić Tomić za Fooling Around pripremila je krokete od kulena, mariniranu junetinu, crostatu s kremastim bakalarom, vruću kremastu juhu, a tu su i obožavane Esplanadine štrukle.

Foto: Sandro Sklepić

U slatkoj ponudi su poširane kruške, izvornog naziva Clafoutis te brownie od čokolade i tonke koje potpisuje hotelska slastičarkaMirjana Špoljar. Topli kokteli s potpisom Vjenceslava Madića na najbolji način zaokružuju street style verziju gastro ponude najluksuznijega zagrebačkog hotela.

Foto: Sandro Sklepić

Zagrebačko blagdansko ruho još je ljepše uz prijatelje na terasi zagrebačkog klasika - hotela Esplanade, gdje možete doživjeti adventske trenutke za pamćenje.

Foto: Sandro Sklepić

Izbor iz ponude svoga riječkog Hidden Wine bistroa usrcu Zagreba predstavlja i chef Deni Srdoč. Na njegovu meniju se nalaze losos orlie, lamb pita bread wrap te hidden burger kao glavna jela uz koja su kao prilog dostupni i krumpirići raznih okusa te topli slatki canoli. Svim tim delicijama nazdravlja se uz birana vina.

Foto: Sandro Sklepić

Mario Mandarić, glavni chef Noela, jedinoga zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, zahtjevnim nepcima koja su uvijek u potrazi za novim, inspirativnim okusima nudi dosta dobru pečenicu, classic kobasicu i hot-dog te talijanski porchetta sendvič, a za desert fritule s raznim domaćim umacima.

Foto: Sandro Sklepić

Fuzija chefova Matije Bogdana i Marka Palfija utemeljena je ne samo na ljubavi prema hrani, nego i na geografskoj pripadnosti. Dvojac koji dolazi iz Međimurja spajanjem stvara neočekivane menije. Gostima Fooling Arounda nude beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger. Jela su to s dvostrukim potpisom i jednim pečatom izvrsnosti.

Foto: Sandro Sklepić

Ljubitelji azijske kuhinje na terasi hotela Esplanade mogu istražiti jela s menija restorana Kiyomi, koji premijerno predstavlja chef Vid Nikolić, a njegovo otvorenje u 2024. obogatit će gastronomsku scenu Zagreba. Jela naziva Char Shu, Gyoza chicken, Shumai te desert Obanyaki bogatstvom okusa zadovoljit će i najzahtjevnija nepca, dok ljubitelje smrznutih slastica očekuje Matcha sladoled s azuki grahom.

Foto: Sandro Sklepić

Samo na festivalu Fooling Around: Sparkling Edition možete kušati i opjevana dalmatinska jela. Slavna Grašina ‘Fritula’ za potrebe adventske premijere preimenovana je u Freetula by Grašo jer je recept umaka, kako ističe njegova ekipa iz Krivih ljudi, kreiran u free style verziji. Očekuje se da će gosti, nakon što se počaste slanim i/ili slatkim fritulama, od sreće i sami zapjevati.