Stiglo nam je najveselije doba godine, ono predbožićno, a uz pjesmu, veselje i tisuće svjetlećih lampica, neke će najviše razveseliti ukusni zalogaji koje možemo pronaći na adventskim kućicama na raznim lokacijama u Zagrebu.

Mi smo ovih dana posjetili Fuliranje na Strossmayerovom trgu te provjerili što se tamo nudi. Ponuda na 17 kućica je zaista široka pa će tako svatko uspjeti pronaći nešto za sebe, od vegetarijanaca i ljubitelja ribe do zakletih mesojeda i onih koji preferiraju slatke zalogaje.

Probali smo tako od svega po malo, od burgera i kobasica do sarme i slatkih zalogaja, a u nastavku pročitajte što se sve nudi na Fuliranju.

Pizza

Iako pizza nije standardno jelo koje bismo očekivali u adventskoj ponudi, nećete pogriještiti izaberete li neku od sočnih pizza s jednostavnim, ali zasitnim sastojcima, mekim tijestom i napuhanih rubova, iz Pizza Social Cluba.

Social Pizza Club na Fuliranju
Story 

Social Pizza Club na Fuliranju
Story 

Bunsi

Ponuda Full Circlea, koju na Fuliranje donosi chef Marko Palfi u suradnji s pivovarom The Garden, se bazira na prženoj piletini koja je posebna po tome što se mainira u jogurtu i pivu što je čini mekom i sočnom, a zatim se panira u brašnu i mješavini 12 začina. Mi smo probali sočne i hrskave pileće stripse te bao bun punjen pilećim fileom.

Full Circle na Fuliranju
Story 

U ponudi su i ništa manje ukusni bunovi iz Izakaye poput Ebi buna s kozicama i Kaarage buna s piletinom. 

Izakaya Ebi bun na Fuliranju
promo 

Izakaya Kaarage bun na Fuliranju
promo 

Burgeri

Ekipa iz Chef's burger by Ivan Pažanin predstavila nam je burger Crispy kapula.

Chef’s burger by Ivan Pažanin Crispy kapula
Story 

Tu je i Buncek burger iz Street Food Public, ukusni buncek u brioche pecivu s kiselim zeljem. 

Buncek burger Street Food Public na Fuliranju
promo 

Na Fuliranju možete probati i Smeš Vol.2 burger mladog chefa Denija Srdoča s dry aged junećom pljeskavicom s cheddar sirom, Devil umakom, hrskavim lukom i raguom od gljiva u brioche pecivu. 

Smeš Burger vol 2 Nebo by Deni Srdoč na Fuliranju
promo 

Sarma

Picnic Mingle & Fun, koji su nas oduševili svojim kuhanim panettoneom, predstavili su i Drugačiju Sarmu koja je prošle godine bila veliki hit na adventu.

Drugačija Sarma Picnic Mingle & Fun na Fuliranju
Story 

Iz Beg's Plant Based Street Fooda stigla su nam nova plant based jela, a pozornost nam je ukrala Burek Sarma s Beyond Meat mljevenim mesom u smjesi za sarmu s rižom i lukom, motano u kiselo zelje u formu bureka s umakom.

Burek sarma iz Plant Based Streetfood na Fuliranju
Story 

Kobasice

Probali smo i odlični buncek u sendviču koji je na Fuliranje stigao u izvedbi Damira Tomljenovića i njegovog brenda Kužinavanje.

Buncek u sendviču Kužinavanje na Fuliranju
promo 

Ljubitelje kobasica oduševit će bogata ponuda ovog adventskog klasika, a moći ćete birati između nekoliko kućica među kojima su Kužinavanje, Institut za kobasice by Mate Janković, Good food i Street Food by Public.

Kobasice na fuliranju
Story 

Kobasice na fuliranju
Story 

Kobasice na fuliranju
Story 

Kobasice na fuliranju
Story 

Kobasica na fuliranju
Story 

Riba

Na Fuliranju nećete ostati 'kratkih rukava' ni ako vam je riba draža od mesa. Probali smo i panirane canellone punjene bakalarom u izvedbi Denija Srdoča. 

Panirani canellone Deni Srdoč Fuliranje
Story 

Poslastice

Osim zanimljivog slanog jela- ćevapa s kajmakom u brioche pecivu koji su ukusni i vrijedi ih probati, iz Briocherie dolaze i brioche peciva u dvije slatke varijante. Mi smo probali Nutella Bomb s Nutellom i sladoledom od vanilije.

Briocherie Nutella Bomb na fuliranju
promo 

Tu su i mnogima omiljeni KronutiBoogie Lab-a (odličan spoj krafne i kroasana), a nas je oduševila varijanta s pistacijom i limunom. Možete ih probati u ukupno pet okusa, od kojih su tri slatka i dva slana. 

Kronut iz Boogie Laba na Fuliranju
Story 

Pozornost nam je ipak oteo Brownie Cake iz Street Fooda by Public koji mekane i sočne brownije kombinira s nježnom i slatkom kremom od vanilije. 

Brownie Cake Street Food by Public Fuliranje
Story