Dolazi u bijeloj boji: Microsoftova nova igraća konzola nema disk za pohranu sadržaja

Uz bijelu postojat će i nova crna verzija, ali ona će imati disk od 2 TB memorijskog prostora

Xbox

Potpuno digitalna bijela gaming konzola Xbox Series X trebala bi koštati 449,99 USD, a nova verzija poznate konzole neće uključivati ​​disk jedinicu za pohranu sadržaja. Iako se na prvi pogled nedostatak diska čini kao negativna stvar u stvarnosti je to pozitivno i dobro.

Za vikend planirate satima igrati omiljenu igru, zauzimate najdražu pozu i shvatite da je fizički disk igre ogreben. Ili ga ne možete pronaći jer je mama spremala vašu sobu. Noćna mora koju uspješno rješava oblak (cloud)!

Xbox 

Osim tog detalja, koji se možda nekima ipak neće svidjeti jer žele imati vlastitu kolekciju igara na polici, nova se konzola u bijeloj boji iznutra ne razlikuje u odnosu na prethodnika iz Serije X, a predstavljena je tijekom događaja Xbox Games Showcase.

Pružit će identično iskustvo i iste performanse kao i postojeći modeli Serije X - jedina je razlika što će se igre morati preuzimati izravno na konzolu, a ne kupovati na diskovima. Tek će krajem 2024. godine (pred blagdane) Microsoft pustiti u prodaju ovo bijelo izdanje s 1 TB prostora za pohranu, što će biti dovoljno za pohranu 250 HD filmova. U pretprodaji se očekuje bitno ranije.

Xbox 

Imat će bijeli premaz kućišta, što nas podsjeća na "Robot White" boju koja je korištena na tanjoj i cjenovno pristupačnijoj Xbox Series S konzoli. Ne zna se hoće li hladnjak za hlađenje konzole biti nadograđen, a otkrit će to oni koji će ju rastaviti čim dođe u prodaju.

Za one kojima je diskovni pogon ipak primaran predstavljena je crna "Galaxy Black" verzija Series X koja ima diskovni prostor od 2 TB te će koštati 599,99 USD. Ipak, ako ju planirate kupiti svakako pratite početak prodaje jer će se prodavati u ograničenoj količini, također tek za blagdane krajem godine.. 

Xbox 

Odlučili su u Microsoftu kupcima ponuditi i bijelo "Robot White" izdanje konzole Xbox Series S s diskom od 1 TB, a koštat će 349,99 USD ( i ono stiže pred Božić). To je bitno povećanje memorije s originalnih 512 GB. Iako se to čini skupljim u usporedbi s Xbox Series S, koja košta 299,99 USD, ova će konzola ipak biti povoljnija od Series X koja košta od 499,99 USD.

Microsoft bi u skoroj budućnosti mogao predstaviti potpuno novo izdanje Xbox Series X konzole u cilindričnom obliku, a ne kockastom kakav krasi aktualnu seriju X, što bi bila velika novost nakon 2020. godine, kada su u trgovine stigle konzole Series X i Series S.