Počinje još jedna sportska poslastica: Evo kako možete najbrže saznati sve bitno o Olimpijskim igrama u Parizu

Čak i ako niste u Parizu tehnologije omogućuju praćenje igara kao da ste tik uz 10.500 sportaša, koliko ih sudjeluje ovog ljeta.

PHILIPPE MAGONI / Sipa Press / Profimedia

Mnogima je pametni telefon jedini prozor u svijet, a televizor samo skuplja prašinu ili je čak izbačen s nekada najbitnijeg mjesta u kući. U Parizu se Olimpijske i Paraolimpijske igre mogu pratiti online, u stvarnom vremenu, ali i u trenucima kada to vama najbolje odgovara.

Jedan od najpraktičnijih načina za biti u toku s Olimpijskim igrama Pariz 2024. je Google koji nudi najnovija ažuriranja svake zemlje. Uz klasično pretraživanje u web pregledniku informacije se nude i u Google Kartama te aplikaciji Waze, a dostupno je i gledanje više događaja odjednom na YouTubeu. Informacije nudi i Googleov Gemini, pomoćnik koji u radu koristi umjetnu inteligenciju.

Google 

U Parizu kroz 19 dana i 329 događaja sudjeluje 10.500 sportaša iz cijelog svijeta - hrvatske boje brani 58 sportaša i 15 sportašica. Moguće je vrlo lako pretraživati određenu zemlju, sport i sportaše, pratiti ažurirane rasporede i rezultate kao i broj osvojenih medalja. Praktično je što sve sadržaje možemo pratiti u stvarnom vremenu jer je Pariz u našoj vremenskoj zoni.

Svaki dan se u Google tražilici prikazuje animirani Doodle koji će ilustrirati razne sportske događaje, a dostupan je i test znanja o legendarnim sportašima, kultnim sportovima i živahnim kulturama Pariza i Olimpijskih igara.

Google 

Za one koji će tijekom igara posjetiti Pariz dobro će doći Google Maps i Waze kako bi imali dostupna sva ažuriranja ruta s obzirom na to da će postojati privremene zone ograničene vožnje kao i zatvorene ceste. Praktično je što se svi poremećaji u prometu putem aplikacije Waze mogu poslati prijateljima.

Google Karte omogućuju pronalazak najbrže rute za dolazak do mjesta natjecanja kao i raznih znamenitosti Pariza, a dostupan je i odabir ruta javnog prijevoza na kojima je vozilo klimatizirano, moguće je procijeniti troškove karti za prijevoz te najbitnije - imati informacije o prometnim zastojima u stvarnom vremenu.

Google 

Svakako koristite Immersive View koji je sada dostupan za 50 novih gradova u Europi te virtualno doživite poznate atrakcije i sportske objekte. Kada stignete u Pariz upotrijebite proširenu stvarnost u Kartama i istražite ikonske znamenitosti grada na potpuno novi način, zahvaljujući sadržaju iz Google Arts & Culture. Moći ćete vidjeti rane arhitektonske nacrte Eiffelovog tornja iz 1900-tih, a ako niste u Parizu ovaj je sadržaj dostupan i na Street Viewu.

Na svoj pametni telefon obavezno preuzmite službenu aplikaciju Olimpijskih igara kako biste osjetili pravi olimpijski duh. Domaća aplikacija hrti omogućuje praćenje televizijskih prijenosa na ekranu telefona, tableta i računala. Pronađite aplikacije u Googleovoj trgovini Play i vježbajte francuski jezik.