JELOVNIK ZA DIJETU KOJOM LEPA BRENA ODRŽAVA LINIJU: U 7 desetljeću ima tijelo kao djevojka, a trik je jednostavan

Dijeta kojom Lepa Brena održava svoju liniju, u sedmom desetljeću, vrlo je jednostavna i praktična.

Instagram

Lepa Brena dobrano je zagazila u sedmo desetljeće, a još uvijek ima besprijekornu liniju, poput djevojke. Naime, kada se dogodi da se pjevačica udeblja koji kilogram, problem rješava jednostavnim jelovnikom koji sadrži bogata i zdrava jela.

Njezin jelovnik sadrži tri obroka dnevno, a napravljen je za pet dana u tjednu, jer vikendom dopušta malo opuštanja i kombiniranja jela s tjednog jelovnika. Evo kako on izgleda.

1. dan

Doručak: kajgana s paprikom i gljivama

Potrebno vam je: 2 jaja, ½ šalice gljiva, ½ šalice paprike, 20 g naribanog sira, 1,5 žlica maslinovog ulja, 50 g mladog sira, sol i papar po ukusu.

Priprema: sastojke staviti u zdjelu, dobro promiješati, zagrijati maslinovo ulje u tavi i izliti sastojke. Lagano popržiti.

Ručak: tanjur potaža od povrća, 200 g mesa sa roštilja, salata od svježeg povrća po izboru.

Večera: salata od tunjevine sa sezamom.

Trebat će vam: 2 šalice kupusa, mladi luk, 10 rotkvica, ½ konzerve tune.

Dresing: 1 žlica ulja, 1 žlica octa/limunovog soka, 1 žlica tostiranog sezama, 1 šalica jogurta.

Priprema: sastojke usitniti i dobro promiješati. Prelijte dresingom.

2. dan

Doručak: salata i 2 kuhana jaja.

Za salatu je potrebno: 1 šalica kupusa, ½ šalice mrkve, ½ šalice cikle, 1 žlica ulja.

Priprema salate: nakon što pomiješate sastojke prelijte uljem.

Ručak: tanjur guste juhe od povrća, 200 g ribe na žaru, salata od svježeg povrća po želji.

Večera: salata.

Potrebno vam je: 1 mrkva, 1 krastavac, 1 šalica crvenog kupusa, ½ poriluka, 1 šalica zelene salate, rikula, mladi špinat, 1,5 žlica ulja, ½ žlice soka od limuna, 150 g pečene piletine/konzerve tunjevine, šalica jogurta.

Priprema: nakon što sastojke narežete na željenu debljinu, pomiješajte ih i uživate u zdravom zalogaju.

3. dan

Doručak: omlet s brokulom i sirom.

Trebat će vam: 2 jaja, ¾ šalice (70 g) brokule, 2 žlice naribanog sira, 1 žličica maslinovog ulja, sol, papar, 1 šalica jogurta.

Priprema: popržite komadiće brokule, pa dodajte razmućena začinjena jaja. Lagano popržiti i dodati ostale sastojke.

Ručak: tanjur guste juhe od povrća, 150 g bifteka na žaru, salata od svježeg povrća.

Večera: Mediteranska salata od tune.

Potrebno vam je: ¼ zelene salate, 100 g rajčice, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ žlice origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml octa/limunovog soka, ½ kašike ulja, 200 ml jogurta.

Priprema: pomiješajte tunu, zelenu salatu, rajčicu, crveni luk, krastavac i papriku. Dodajte sir, masline i jogurt. Dodatno promiješajte, stavite sir, masline i zalijte octom ili limunovim sokom.

4. dan

Doručak: omlet i salata.

Potrebno vam je: 2 jaja, 100 g povrća, 1 žlica ulja, 1 čaša jogurta/kefira, 1,5 čaša nasjeckane zelene salate, ½ žlice ulja, sok od limuna.

Priprema: umutiti jaja, dodati povrće, ulje, zelenu salatu i jogurt/kefir. Začinite s ½ žlice ulja i limunovim sokom.

Ručak: tanjur guste juhe, 200 g bijelog mesa na žaru, salata od svježeg povrća.

Večera: Cezar salata.

Potrebno vam je: 2 šalice nasjeckane zelene salate, ½ šalice naribane mrkve, ½ šalice naribane cikle, tunjevina (½ konzerve od 160 g), 30 g feta sira, 1 žličica maslinovog ulja, limun umjesto octa, himalajska sol, šalica jogurta.

Priprema: u zdjelu dodavati jedan po jedan sastojak. Začiniti uljem i limunom.

Večera: Cezar salata.

Potrebno vam je: 2 šalice nasjeckane zelene salate, ½ šalice naribane mrkve, ½ šalice naribane cikle, tunjevina (½ konzerve od 160 g), 30 g feta sira, 1 žličica maslinovog ulja, limun umjesto octa, himalajska sol, šalica jogurta.

Priprema: u zdjelu dodavati jedan po jedan sastojak. Začiniti uljem i limunom.

5. dan

Doručak: muffini s paprikom, gljivama i jajima.

Potrebno vam je: 2 jaja, ½ šalice šampinjona, ¼ šalice crvenog kupusa, 20 g naribanog sira, 1 žlica jogurta, 1,5 žlica maslinovog ulja, sol, biber po ukusu, 50 g mladog sira.

Priprema: Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za muffine namastite s ½ žlice maslinovog ulja. Na ½ žlice maslinova ulja na srednjoj vatri pirjajte sitno nasjeckano povrće dok ne omekša, začinite solju i paprom.

U posebnoj zdjeli umutite jaja, jogurt, sol i papar. Kalup napunite tako da svaki odjeljak prvo bude do pola popunjen povrćem, pa prelijte smjesom od jaja. Na kraju dodajte naribani sir i pecite 20 minuta ili dok muffini ne porumene.

Ručak: tanjur potaža od povrća, 200 g ribe na žaru, salata od svježeg povrća.

Večera: vitaminska salata s mesnim kockama, piše Stil.