Ovaj napitak ubija glad: 3 recepta s voćem za ukusni šejk, osnova je jeftina supernamirnica

Zobene pahuljice postale su prava 'superhrana' i gotovo da nema nutricionista koji je ne preporučuje jednom dnevno.

Shutterstock

Istraživanja pokazuju da je samo jedna šalica zobenih pahuljica dovoljna za doručak koji će utrostručiti sagorijevanje masnoća na trbuhu. Sada je društvenim mrežama zavladao novi trend - pripremanje napitaka od zobenih pahuljica.

Zobene pahuljice su dobar izvor proteina, ugljikohidrata i topivih vlakana, pa su svakako bolja opcija od mnogih drugih opcija za doručak. Što je najvažnije, zdravi sastojci će vas dugo držati sitima. Birajte kvalitetne pahuljice, koje su higijenski ispravne jer se za piće koriste sirove.

Shutterstock 

Pahuljice je potrebno jako sitno samljeti u blenderu, a važno je i provjeriti kako vaše tijelo reagira na njih - ne samo u smislu mogućih alergija, već i mogućnosti nadutosti i plinova. Ako nemate ovih problema, slobodno probajte jedan od sljedećih ukusnih napitaka. Ako se pojave plinovi, smanjite količinu i polako navikavajte organizam na ovu žitaricu.

Napitak od zobi i breskve

Samljeti pola šalice zobenih pahuljica u blenderu u fini prah. Dodajte jednu smrznutu bananu i šalicu nasjeckanih breskvi (svježih ili smrznutih).

Shutterstock 

Umutite napitak dodajući jednu šalicu mlijeka (može i biljnog), malo vanilije i cimeta te zaslađivač po želji.

Napitak od zobi i borovnice

U blenderu izmiksajte jednu bananu, šalicu smrznutih borovnica i pola šalice mljevenih zobenih pahuljica.

Shutterstock 

Dodajte po jednu žlicu chia sjemenki i maslaca od kikirikija (ili nekog drugog maslaca od orašastih plodova) te ulijte šalicu zobenog mlijeka.

Zobeni napitak s proteinima

U blenderu sameljite pola šalice zobenih pahuljica, smrznutu bananu i šalicu bilo kojeg mlijeka. Dodajte žlicu komadića čokolade i mjericu proteinskog praha s okusom vanilije.

Shutterstock 

Pripremljeni napitak svakako popijete odmah ili ga stavite u hladnjak, gdje može ostati svjež 24 sata,piše Lepa&Srećna